Kletsnatte winst voor ckc Kinderdijk

alblasserdam • Zaterdag 3 oktober 2020 wordt een dag om niet snel te vergeten voor CKC Kinderdijk. Op deze dag was er de allereerste livestream van de club en het eerste won in de stromende regen met 20-17 van Juliana uit Oud Gastel.

Onder het mom van ‘geen publiek dan bedenken we wat anders’ hadden Olaf, Mauriche en Leon de koppen bij elkaar gestoken en gekeken of een livestream eigenlijk wel mogelijk was en dat is gelukt.

Kinderdijk 1 speelde tegen Juliana uit Oud Gastel. Door het ontbreken van Ruben Groenendijk stond deze keer Bram Rouppé in de basis. Juliana ging snel van start en binnen een minuut lag de eerste bal erin. Door middel van een doorloopbal maakten zij 0-1, 3 minuten later gevolgd door de eerste van Kinderdijk. Marjolein Verkerk benutte de eerste vrije bal 1-1. Er zouden er nog twee volgen.

Aangezien ook in deze wedstrijd de regen behoorlijk uit de lucht viel moesten beide teams er rekening mee houden dat de bal en het veld spekglad konden zijn. Gedurende het hele spel waren er dan ook diverse slippartijen.

Jenthe Vlieg zorgde voor een kleine voorsprong door haar specialiteit toe te passen. Een omdraaibal onder de korf: 3-2. Na 9,5 minuut spelen was er de eerste strafworp. Voor Kinderdijk. Helaas werd deze gemist maar in de tweede instantie wist Marjolein Verkerk van een afstand alsnog te scoren en maakte er 4-2 van. Kinderdijk liep langzaam uit op Juliana. Eén seconde voor rust maakt Bram Rouppé er nog een van afstand en Kinderdijk gaat met een voorsprong van 4 punten naar de welverdiende thee: 11-7.

In de tweede helft liep Kinderdijk eerst flink uit, om daarna de teugels te laten vieren waardoor Juliana tot twee punten verschil kon terugkomen. Een minuut voor tijd maakt Martijn Kreuk er 20-17 van en dit werd ook gelijk de eindstand.