Nieuw-Lekkerland smult van slotfase

oud-beijerland • Nieuw-Lekkerland beleefde een slotfase om van te smullen in de uitwedstrijd tegen SHO. Vijf minuten voor tijd keek de ploeg van trainer Bert Buizert nog tegen een 2-1 achterstand aan, maar snel daarna scoorden Damien Muller (2-2) en Will Kiers (2-3) als duveltjes uit een doosje en gingen de gasten er met een 2-3 overwinning vandoor. Met die zege kreeg Lekkerland -dat al na vijf minuten via Jardim op 0-1 was gekomen en daarna Sander de Heus en Mitchell Franssen namens SHO zag scoren- misschien net iets te veel. Maar wat boeide het! De kleine groen-witte delegatie op Oud-Beijerlands grondgebied genoot met volle teugen van de smakelijke uitsmijter.

Papendrecht: beter spel, geen punten

berkel en rodenrijs • Papendrecht zette zeker na rust een aardig optreden neer in de uitwedstrijd tegen het technisch vaardige BVCB. Desondanks werd er wél met 2-1 verloren en noteerde het team van trainer Johan Sturrus zijn derde 'nul' van de nog prille competitie. Het begon allemaal nog zo aardig voor de Papendrechters: in de 8e minuut zorgde Lorenzo van Wijk voor de 0-1. Twee minuten later stond het alweer 1-1 waarna de thuisclub in de 18e minuut op voorsprong kwam. In die score kwam geen verandering meer, hoewel Papendrecht er alles aan deed om het tij te keren. De keeper van BVCB bleek echter van uitzonderlijke klasse.

Drechtstreek zoekt bodem van gifbeker

papendrecht • Drechtstreek wacht nog altijd op zijn eerste competitiepunten. Zaterdag liet de ploeg van trainer Paul Koster zijn derde nederlaag op rij noteren. Ditmaal ging Heukelum met de winst aan de haal: 0-1. "De gifbeker moet schijnbaar leeg", stelde Koster vast. "Maar er geen reden tot ongerustheid hoor. We hebben een prima selectie en die eerste zege komt heus wel. We voetballen leuk en krijgen genoeg kansen op goals, alleen wil die bal er maar niet in." Na een 0-0 ruststand was het Semih Kaplan die de gasten op 0-1 bracht. Daarna ontwikkelde Drechtstreek een stormachtig offensief waarbij het onder andere twee keer het aluminium raakte.

De Zwerver laat GJS ontsnappen

kinderdijk • De Zwerver kreeg mogelijkheden genoeg om koploper GJS beentje te lichten, maar bleef desondanks met een 1-2 nederlaag achter op De Schans. "We speelden niet geweldig en het was dan ook niet onlogisch dat GJS voor rust op voorsprong kwam", blikt trainer Joery van der Waal terug. "Na de pauze echter werden we wat sterker en kregen we wat kansen op de gelijkmaker." De gasten uit Dalem kwamen juist in die fase wat gelukkig aan hun 0-2: een van richting veranderd schot. Kort voor tijd deed Guido Luiten iets terug: 1-2.

De Alblas noteert een 'valse start'

oud-alblas • De Alblas liet zich thuis tegen FC Perkouw de kaas van het brood eten. Het werd 2-3 voor de gasten. De thuisclub kwam al vroeg op voorsprong door Jaro Lieuwen en liet voor rust Natanja de Haan de 2-2 aantekenen. Na de pauze raakte men de grip kwijt en pakte Perkouw de zege. "Voor ons is dit een valse start van het seizoen", vond De Alblas-trainer Maarte van Gastelen. "Vervelend."