• De reclame voor Meer mavo aan de school aan de Burgemeester Keijzerweg.
• De reclame voor Meer mavo aan de school aan de Burgemeester Keijzerweg. Foto: Aangeleverd

De Lage Waard start Meer mavo: ‘talenten kennen en ontwikkelen’

PAPENDRECHT • Christelijke scholengemeenschap De Lage Waard in Papendrecht is voor hun mavo/havo brugklassen gestart met het talentprogramma ‘Meer mavo’.

Het doel hiervan is dat leerlingen hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Leerlingen kunnen kiezen voor Meer sport of Meer keuze. Momenteel doen negentig leerlingen mee aan verschillende projecten.

Twee jaar geleden heeft het docententeam van de mavo gebrainstormd over de invulling van het talentonderwijs. Vanaf dat moment is gewerkt aan het concretiseren van deze ideeën. Deze vorm van leren sluit naadloos aan bij de missie van de middelbare school. Afdelingsleider Kimberley de Ruijter geeft aan: “We willen dat leerlingen zich succesvol ontwikkelen als leerling én persoon in een kansrijke en stimulerende omgeving. Met deze kennis kunnen ze goede keuzes maken voor hun vakkenpakket in de bovenbouw, een vervolgopleiding en in de toekomst voor een baan.”

De scholieren die kiezen voor Meer sport, krijgen twee uur per week extra sport. “Deze sporten zijn anders dan bij de drie reguliere gymlessen. Leerlingen gaan bijvoorbeeld duiken, klimmen of ijshockeyen.” Wie Meer keuze volgt, doet vier projecten in het eerste leerjaar van zeven weken die twee uur per week in beslag nemen. “Het leuke hiervan is dat schoolvakken samenwerken. Ook hebben we lessen in bijvoorbeeld fotografie en programmeren. Dus er is voor ieder wat wils!”