• De terrassen zoals die er afgelopen zomer uitzagen.
• De terrassen zoals die er afgelopen zomer uitzagen. Foto: Geurt Mouthaan

College positief over winterterrassen

papendrecht • De gemeente Papendrecht staat positief tegenover de mogelijkheid om winterterrassen toe te staan in het dorp. Dat meldde wethouder Pieter Paans van onder meer financiën en economie donderdagavond tijdens de raadsvergadering.

Hij reageerde op vragen van D66-raadslid Trijntje van Es over terrassen en de horeca. Zij vertelde dat ze had gelezen dat de gemeente Dordrecht had besloten om de horeca aldaar toe te staan om het uitgebreide terras ook in de winter te mogen gebruiken.


De terrassen in alle Drechtsteden zijn deze zomer vergroot als gevolg van de coronamaatregelen. Met een groter terras is het goed mogelijk om voldoende afstand te houden en toch evenveel bezoekers te bedienen.

Dordrecht heeft in de afgelopen week besloten om deze grotere terrassen ook in de winter toe te staan. Trijntje van Es: “Wij vroegen ons af of er in Papendrecht ook al aanvragen zijn gedaan om in de winter te mogen doorgaan met grotere terrassen. Of is de gemeente misschien hierover al in gesprek met de horeca?”


Wethouder Paans vertelde dat de regeling van de uitgebreide terrassen in Papendrecht vooralsnog blijft gelden. “We bekijken de juridische kaders hoe we verder kunnen gaan. Binnenkort hebben we weer horeca-overleg. Eerst met de restaurants en daarna met de café’s en lunchrooms. We houden een positieve grondhouding, die in lijn is met buurgemeente Dordrecht”, aldus wethouder Paans, die hiermee de mogelijkheid voor winterterrassen in Papendrecht nadrukkelijk open hield.

In Dordrecht zijn al regels opgesteld waaraan de winterterrassen moeten voldoen. In grote lijnen wijken die niet af van de eerdere regels, die aan het begin van het ‘coronaseizoen’ werden opgesteld. Het gaat dan om zaken als openingstijden, grootte van het terras en vrije doorgang van hulpdiensten.


Verder zijn er regels over goed overleg met de buren en toestemming van de buren wanneer van hun terrein gebruik gemaakt moet worden. Terrasverwarming wordt onder bepaalde voorwaarden in Dordrecht toegestaan.