• De vliegtuigmolen van de familie Haverkort.
• De vliegtuigmolen van de familie Haverkort. Foto: Aangeleverd

Mogelijk kleine kermis voor kinderen

papendrecht • De kans bestaat dat er een kleine kermis in de herfstvakantie gehouden gaat worden in Papendrecht voor kinderen tot twaalf jaar.

Ruud Lammers van Onafhankelijk Papendrecht (OP) verkende die mogelijkheid donderdag 1 oktober tijdens de gemeenteraadsvergadering.

“Naar aanleiding van de afwijzing van de gemeente voor extra coronasteun voor de Papendrechtse kermisfamilie en de berichtgeving daarover in de Klaroen, werden er op social media enkele suggesties gedaan voor het houden van een kleine kermis voor de jeugd tot twaalf jaar”, vertelde Lammers donderdagavond tijdens de raadsvergadering. “Dan is er wat te doen in Papendrecht en kan de familie wat inkomsten genereren.”

Wethouder Corine Verver reageerde positief op het idee. “Als er een uitgewerkt plan ingediend wordt bij de gemeente, nemen we dat graag in behandeling.” Het gaat hier overigens om een vergunningplichtig evenement, dat wordt getoetst door de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Wethouder Verver: “Waar mogelijk denken we mee.”

Ruud Lammers van OP beloofde het antwoord van de wethouder te zullen doorgeven aan de Papendrechtse kermisfamilie Haverkort.


De familie Haverkort heeft inmiddels gereageerd naar deze krant dat ze er graag mee aan de slag gaan. “We willen ervoor gaan, zodat er iets meer staat dan onze twee spullen. We willen er toch een beetje kermis van maken”, aldus mevrouw Haverkort.

De familie Haverkort heeft twee kermisattracties in eigendom; een vliegtuigmolen en een suikerspinnenkraam. Via hun contacten proberen ze meer attracties naar Papendrecht te halen voor de kleine kermis die in de herfstvakantie gehouden zou kunnen worden voor kinderen.