Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

Lammetjeswiel 's nachts afsluiten

alblasserdam • Het Lammetjeswiel in Alblasserdam wordt binnenkort 's nachts met hekken afgesloten. Mogelijk worden er bij deze hekken ook camera's geplaatst.

Dat is het voornemen van burgemeester en wethouders. Het college stelt dit in de beantwoording van vragen van de SGP over de overlast bij het Lammetjeswiel. Bij de gemeente zijn meldingen binnengekomen van drugs, overlast en vernieling; de politie kreeg meldingen van overlast van het stoken van vuurtjes en geluidsoverlast, onder meer van muziek.
'De gemeente heeft al sinds jaren een nachtelijk verbod voor betreding van het Lammetjeswiel', laat het college weten. 'De BOA's surveilleren met regelmaat in het gebied. Ook nemen de mensen van buurtpreventie Kinderdijk het gebied mee op hun ronde. Verder is er sinds juli een camera bij het strand in het Lammetjeswiel geplaatst.'

Camera's
Deze maatregelen worden nu dus als het aan burgemeester en wethouders ligt uitgebreid met hekken om het Lammetjeswiel in de nachtelijke uren af te sluiten. 'Mogelijk worden bij deze hekken ook camera's geplaatst.'

Een aantal overlastgevers is bekend bij de gemeentelijke overheid. 'Een deel ook niet. De samenstelling wisselt met regelmaat. Frequent werken gemeente en politie samen om dit beeld te actualiseren.'

Buurtonderzoek
De SGP vroeg daarnaast ook of er een buurtonderzoek gestart zou kunnen worden. 'Gezien het beperkte aantal meldingen en het goede contact dat er is met de melders en diverse buurtbewoners is er vooralsnog geen noodzaak om een buurtonderzoek te starten.'


Geen Repaircafé op 3 oktober

papendrecht • Als gevolg van de snelle uitbreiding van het coronavirus met toename van het aantal besmettingen in Nederland heeft het bestuur van het Repair Café in Papendrecht uit voorzorg besloten om op zaterdag 3 oktober niet open te gaan.

Omdat het onduidelijk is wanneer het weer veilig is, zal ook daarna het Repair Café tot nadere berichtgeving gesloten zijn. Deze informatie is ook te vinden op www.repaircafepapendrecht.nl.


Opbrengst collecte Nierstichting

nieuw-lekkerland • De collecte voor de Nierstichting heeft in Nieuw-Lekkerland voor de vierde keer achtereen een recordopbrengst opgeleverd. De 38 collectanten hebben dit jaar samen 2.769,32 euro opgehaald.


Vouchers voor basisinrichting

drechtsteden • Iedereen in de Drechtsteden moet volwaardig kunnen wonen. Daarvoor hebben zij in elk geval een aantal basisspullen nodig, zoals een bed, tafel en stoelen. Wie daar niet genoeg inkomen voor heeft, kan vanaf 1 oktober een SDD-voucher aanvragen om deze goederen te krijgen. Het gaat om een pilot. Tot nu toe verstrekte de SDD alleen voordelige leningen voor een inboedel. De voucher is een nieuwe mogelijkheid binnen de ‘bijzondere bijstand’. Meer informatie staat vanaf 1 oktober op de website van de sociale dienst.