• Burgemeester Paans onthult het naambord van de Pion.
• Burgemeester Paans onthult het naambord van de Pion. Foto: Bert Bons

Burgemeester Paans opent De Pion

alblasserdam • Burgemeester Jaap Paans van Alblasserdam heeft zaterdagmiddag 26 september buurthuis De Pion aan de Waalsmondelaan geopend.

Het voormalige kerkgebouw van de Christelijke Gereformeerde kerk krijgt een andere functie en gaat dienst doen als ‘een pioniersplek’. Met het gebouw en de activiteiten die daar zullen gaan plaatsvinden, wil men van betekenis zijn in de wijk en in heel Alblasserdam. “De kerk blijft dus gewoon open. Wat minder op zondag misschien, maar wel wat meer op doordeweekse dagen", vertelde Gertjan zaterdag tijdens de opening namens het Pion-team, een werkgroep van mensen uit verschillende kerken.

Met opzet was de nationale Burendag gekozen als dag van de openingshandeling. “We geven het pand als het ware aan de buurt”, aldus Gertjan Zwart. Burgemeester Jaap Paans, die de opening mocht verrichten door een lap stof weg te trekken van het naambord boven de deur, hoopt op een mooie toekomst voor het gebouw. “De symboliek is prachtig; terwijl ik de naamsverandering mag onthullen, staat de deur van het gebouw open.”