Taakstraf en boete voor ex-voorzitter

nieuw-lekkerland • De voormalige voorzitter/penningsmeester van dierenasiel De Kattenmand in Nieuw-Lekkerland is vorige week veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden voor verduistering.

De man stak jarenlang tienduizenden euro’s van het asiel in zijn eigen zak. Tussen 2014 en 2019 besteedde hij geld van de rekening van het asiel aan onder meer privéabonnementen, een autoverzekering en aankopen bij bouwmarkten en webshops.


Verdachte transacties

De zaak kwam aan het rollen toen vrijwilligers aan de bel trokken over verdachte transacties. De rechtbank acht bewezen dat de man ruim 37.000 euro verduisterd heeft. De verdachte moet dit geld terugbetalen aan De Kattenmand. Het Openbaar Ministerie (OM) oordeelde twee weken terug tijdens de zitting al dat hij met deze diefstal het vertrouwen in stichtingen zoals De Kattenmand heeft aangetast.


De Kattenmand ging bijna failliet en maakte na het vertrek van de vroegere voorzitter een doorstart en heropende in de zomer van 2019.