• De C jeugd van DES'72.
• De C jeugd van DES'72. Foto: Aangeleverd

Twee keer winst CKC Kinderdijk

alblasserdam • De korfballers van Kinderdijk hebben goede zaken gedaan in de competitie. Zowel de inhaalwedstrijd tegen Korbis als de streekderby tegen DVS’69 uit Hendrik Ido Ambacht werden in de afgelopen week gewonnen.

Woensdag 16 september werd er een inhaalwedstrijd gespeeld door Kinderdijk tegen Korbis in Waddinxveen. Kinderdijk won hier met zeer ruime cijfers: 10-22.

Op zaterdag 19 september moesten ze weer aan de bak. Deze keer op het eigen Molenzicht tegen DVS ’69 uit Hendrik Ido Ambacht. Er werden al gelijk veel kansen gecreëerd en veel onderscheppingen gemaakt. Kinderdijk ging met een kleine voorsprong rusten, maar direct na de thee ging het even goed mis. Binnen enkele minuten bogen de Ambachters een kleine achterstand om naar een voorsprong van twee punten. Kinderdijk knokte zich echter goed terug en won uiteindelijk met 17-14.

De eerstvolgende wedstrijd wordt in Zwijndrecht gespeeld. Op 26 september tegen Albatros om 16:00 uur.

Dames 1 DES '72 pakken volle winst

papendrecht • Na een zware oefenwedstrijd op zaterdagavond moest dames 1 van DES '72 op zondagochtend weer vol aan de bak tegen Helius. De winst bleef na een zware strijd in Papendrecht: 18-15.

In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op en werd er over en heer gescoord. Na de rust werd Helius sterker en stond DES '72 ineens met 1 doelpunt achter. Gelukkig konden de dames dit snel recht trekken en werd het verschil aan het einde van de wedstrijd gemaakt en werd gewonnen met 18-15.

Dames 2 dat dit veldseizoen voor het eerst in deze samenstelling speelt, heeft het nog steeds moeilijk. Ook dit weekend kwam men moeilijk tot scoren tegen een sterk spelend Roda '71 en werd verloren met 19-7. Dames midweeks verloor met 15-21 van Velo.