Puntloze start voor Nieuw-Lekkerland

rotterdam • Een niet al te slimme overtreding van Jesse de Raad zorgde ervoor dat Nieuw-Lekkerland met 2-1 de bietenbrug op ging in de uitwedstrijd tegen Neptunus Schiebroek. De van Pelikaan overgekomen verdediger dacht in de 75e minuut een blok te kunnen zetten, maar timede net niet goed genoeg waardoor zijn tegenstander onderuit ging en de thuisploeg een penalty kreeg toegewezen. Dat buitenkansje bracht de eindstand op 2-1. De nederlaag was extra zuur omdat Nieuw-Lekkerland vrijwel het gehele duel het gevoel had dat er minimaal een punt was mee te nemen uit Rotterdam-Schiebroek. In de eerste helft kwam Neptunus weliswaar na een half uur spelen op 1-0, maar die achterstand werd al binnen enkele minuten rechtgetrokken via een rake kopgoal van Sjoerd Slob. Die treffer bracht Lekkerland letterlijk en figuurlijk terug in de wedstrijd. Na de pauze kregen Sven Schilders, opnieuw Sjoerd Slob en Niels Bakker mogelijkheden om hun team in veilige haven te schieten. De bal wilde evenwel niet tegen de touwen ploffen. Een kwartier voor tijd kreeg men de rekening gepresenteerd: 2-1 en een puntloze competitiestart.

Papendrecht mist aanvallend kracht

brielle • Papendrecht is niet bepaald flitsend uit de startblokken geschoten. Uit bij Brielle leed de zaterdageersteklasser een 2-0 nederlaag. Na een openingsfase waarin de thuisclub het initiatief had ontwikkelde zich in de eerste helft een gelijk opgaande, maar zeker niet hoogstaande partij. De thuisclub, vooraf getipt als kampioenskandidaat, bakte er niet al te veel van en Papendrecht was, op een kopbal van Nick Kamerling tegen de kruising na, geen moment gevaarlijk. naarmate de wedstrijd vorderde werd steeds duidelijker dat men de geschorste spits Jay Luciano node mist en dat nieuwkomer Cerezo Drenthe nog niet fit genoeg is om een wedstrijd lang te vlammen, terwijl Justin Beemsterboer te weinig op zijn sterke punten benut werd.. Brielle kwam in de 63 minuut op 1-0 na een goed lopende combinatie. In de 70e minuut werd de eindstand uit een scrimmage op 2-0 bepaald. Voor Papendrecht-trainer Johan Sturrus ligt nu een interessante en lastige puzzel klaar, Meer stootkracht is absoluut nodig, maar.... hoe zorg je daar voor?

Groot-Ammers ligt Alblasserdam niet

groot-ammers • "Groot-Ammers ligt ons eenvoudigweg niet", stelde Alblasserdam-trainer Dennis Schoonewil vast na de 0-0 van zaterdag op sportpark Gelkenes. "Op één of andere manier komen we tegen deze ploeg vaak net tot goed voetbal. Vandaag vormde daar helaas geen uitzondering op." Tegenover de grote dadendrang en het even fysieke als energieke voetbal van de thuisploeg stelde Alblasserdam te weinig de absolute wil om te winnen. Dat uitte zich in een te lage balcirculatie en besluiteloosheid in geval van scoringskansen. Dat de damdorpers hun aanjager Ralph Hofwegen misten, was juist in deze wedstrijd voelbaar. Hofwegen is een type voetballer dat een ploeg die op slot zit net even de juiste impuls kan geven.

"We hadden de partij nog kunnen verkiezen ook, vond Schoonewil. "Want Groot-Ammers kreeg een honderd procent kans om ons een draai om te de oren te geven. Eén ding is duidelijk: we zij niet al te best uit de startblokken gekomen. Dat zeg ik zonder Groot-Ammers te kort te willen doen, hoor. Die ploeg speelde prima. Volgende week gaat het hopelijk met ons ook beter."