Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Opbrengst KWF collecte onverwacht hoog in gemeente Alblasserdam

alblasserdam • De collecteweek van de KWF Kankerbestrijding is achter de rug en het was een bijzondere collecteweek in met name Alblasserdam.

“We hebben collectanten gezien die heel vindingrijk waren om de 1,5 te kunnen handhaven, van koffers en (wandel)stokken tot emmers”, laat Jessica Panman weten. Zij is coördinator van het collecteteam van Alblasserdam.

Minder verwacht
“Vooraf dachten we dat de opbrengst dit jaar een stuk minder zou worden dan vorige jaren door de lastige tijd, maar niets is minder waar”, vervolgt Jessica.

“We hebben zelfs de hoogste opbrengst in de laatste 5 jaar in Alblasserdam van in totaal 10.111,55 euro. Hiervan is 1275 euro opgehaald via de persoonlijke QR-codes. Een groot succes waar we heel blij mee zijn!”

In november wordt de totale landelijke opbrengst van de collecteweek bekendgemaakt. “Als bestuur van het collecteteam Alblasserdam willen wij alle wijkhoofden en collectanten heel erg bedanken voor hun inzet en de donateurs voor de geweldige opbrengst.”

Grote dank
“Ook grote dank aan Albert Heijn en PLUS van Holten voor het sponsoren van de bedankjes en bloemen voor de collectanten en wijkhoofden. En aan Coop en Trudy’s Lingerie voor het plaatsen van de KWF winkelbusjes het hele jaar door en als laatste willen we Landvast bedanken voor alle hulp”, besluit Jessica.


Molenlanden organiseert collectieve inkoopactie isolatie

molenlanden • De gemeente Molenlanden organiseert in samenwerking met het Regionaal Energieloket een collectieve inkoopactie voor isolatie.

Met de actie kunnen inwoners voordelig vloer-, bodem- en spouwmuurisolatie inkopen. Tijdens een online informatieavond op woensdag 7 oktober wordt verteld wat de actie precies inhoudt en welke subsidiemogelijkheden er zijn. Inwoners zijn van harte welkom om deel te nemen van 19.30 tot 20.30 uur. Aanmelden kan via www.regionaalenergieloket.nl.

Aan de slag
Tijdens de online informatieavond krijgen inwoners niet alleen informatie maar kunnen specialisten ook direct antwoord geven op hun vragen.

Wethouder Teunis Jacob Slob: “Veel mensen willen hun woning verduurzamen, maar weten niet waar te beginnen of twijfelen wat handig is. Met deze collectieve actie willen we hen op weg helpen.” Inwoners die nu al meer informatie willen of direct gebruik willen maken van de actie kunnen dat doen via www.regionaalenergieloket.nl.

Subsidie
De aankoop van isolatie is op dit moment extra aantrekkelijk door de subsidie van het Rijk. Er is een isolatiesubsidie beschikbaar waarmee kopers 20% terugkrijgen op hun investering. En tijdelijk zelfs 30% tot eind 2020. Voorwaarde is wel dat zij minimaal twee isolatiemaatregelen uitvoeren. De inkoopactie wordt uitgevoerd in samenwerking met lokale en erkende isolatiebedrijven.