Afbeelding
Foto: ingimage

Tien dagen gebed in Twinkeltje

papendrecht • Van 18 tot en met 28 september is wereldwijd opgeroepen om te bidden en vasten voor je land, met zaterdag 26 september als internationale dag van gebed en bekering. Bidden kan als kerk, gemeente, gezin of individueel. Stichting Traveling Light opent tijdens die tien dagen iedere avond van 19:00 tot 20:00 uur de deuren van Twinkeltje voor een tijd van gebed.

The Return, ofwel De Terugkeer, is een Amerikaans initiatief dat inmiddels in vele landen is opgepakt, zo ook in Nederland. De tien dagen vasten en bidden vallen samen met de Joodse najaarsfeesten. Vanuit De Terugkeer Nederland worden de Tien Geboden als richtlijn voor gebed aangehouden. Zij weerspiegelen namelijk goed waar we ons als land van God hebben afgekeerd en geven een duidelijke lijn voor berouw en bekering.

Bidders zijn van 19:00 tot 20:00 uur welkom in Twinkeltje aan de Korenbloemstraat 20 te Papendrecht. Meer informatie is te vinden op www.de-terugkeer.nl.


Jumbo schenkt wereldposters aan De Viermaster

papendrecht • De actie van de wereldposter bij de Jumbo supermarkten is voorbij.
De Jumbo van de Meentpassage heeft de overgebleven posters en stickers geschonken aan basisschool De Viermaster Papendrecht, die daarmee erg blij is.


22 bezoekers bij Repair Café

papendrecht • Na enkele maanden gesloten te zijn geweest vanwege het coronavirus én de vakantiestop was het Repaircafé van Papendrecht op zaterdag 5 september weer open. De vrijwilligers voerden in de kleine zaal van Résidence Gerbrandy aan de P.S. Gerbrandystraat 31 te Papendrecht allerlei reparaties uit. In totaal werd deze eerste Repaircafé bezocht door 22 mensen die een reparatie aan een apparaat nodig hadden.


Groep 8 musical tegen uitsluiting vanwege armoede

drechtsteden • Stichting Leergeld en Paul van Loon presenteren een unieke groep 8 musical tegen sociale uitsluiting van kinderen die opgroeien in armoede.

In iedere schoolklas zitten twee of drie leerlingen van wie de ouders moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Om meer aandacht te vragen voor deze problematiek en voor het werk van Stichting Leergeld heeft Paul van Loon een groep 8 musical geschreven gebaseerd op de familie RIP, bekend van zijn boeken. Het musicalpakket bestaat uit een handleiding voor de leerkracht, het script, de rolbeschrijving, de liedjes, instructievideo’s voor de zang en dans, een video met regieaanwijzingen, een kostuumplan, decorplan en make-up plan, posters én een speciale videoboodschap van Paul van Loon. Stichting Leergeld Drechtsteden nodigt alle basisscholen uit de Drechtsteden van harte uit om de musical te bestellen. Bestellen kan online op www.leergeld.nl/groep8musical. Stichting Leergeld vraagt hiervoor een donatie van € 150, bestemd voor het lokale werk van Stichting Leergeld Drechtsteden.