• Het moment waarop de man overmeesterd wordt.
• Het moment waarop de man overmeesterd wordt. Foto: Peter Stam

Dronken man na slooptocht getaserd

alblasserdam • Een 34-jarige man uit Alblasserdam heeft in de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 september grote schade aangericht tijdens een vernielzuchtige slooptocht door Alblasserdam.

De schade die de man in enkele uren tijd veroorzaakt heeft, bleek de volgende dag nog veel groter te zijn dan aanvankelijk werd gedacht.


Lange lijst met vernielingen

Donderdagochtend bleek dat ook ruiten van de Ichthuskerk, Kapsalon ’t Hoekje op het Scheldeplein, basisschool ’t Nokkenwiel en een bushokje langs de Van Hogendorpweg kapot zijn geslagen.


Verder werd de ochtend na de aanhouding ontdekt dat de voorruit van een busje aan de Blokweersingel was vernield en ook waren er diverse auto’s in de wijk Kinderdijk in Alblasserdam beschadigd geraakt.


Koevoet

's Nachts bij zijn aanhouding was al bekend dat twee bushokjes aan de Rijnstraat, een bushokje aan het Scheldeplein, een ruit van de Coop Supermarkt op het Scheldeplein en vier ruiten van basisschool Het Kompas aan de kant van de Blokweersingel vernield waren met een koevoet.


De 34-jarige verdachte kon in die nacht, na een lange zoektocht in de wijk Kinderdijk, aangehouden worden in de Jonkerstraat. Dit gebeurde, nadat de dertiger was getaserd door de politie omdat hij dreigend op de agenten kwam afgelopen met de koevoet nog in zijn hand.


Onder invloed van alcohol

“De man zit nog vast en wordt morgen ‘getoetst’. Wat wij inmiddels weten, is dat hij in ieder geval onder invloed was van alcohol,” vertelt politiewoordvoerder Wessel Stolle.


De politie kwam in de nacht van woensdag op donderdag na een melding met diverse wagens ter plaatse in Alblasserdam.


Wijk uitgekamd

De hele wijk werd uitgekamd. Via buurtbewoners kwam steeds meer informatie binnen. Uiteindelijk kwam er een tip dat de man in een achtertuin van de Tuigersstraat zou zitten.


Twee agenten en een hondengeleider gingen er op af. Plotseling kwam de man vanuit een tuin aan de verderop gelegen Jonkerstraat op een agent aflopen. De man wilde de agent slaan met een breekijzer. De hondengeleider schoot de man uiteindelijk met een taser neer. Vervolgens werd de Damdorper in de boeien geslagen.


Nadat de pinnen van de tasers uit het lichaam van de man getrokken waren, is hij met spoed overgebracht naar het politiebureau in Dordrecht.


Peter Stam