Afbeelding
Foto: Aangeleverd

World Cleanup Day in Alblasserdam

alblasserdam • Op zaterdag 19 september wordt tijdens de World Cleanup Day in Alblasserdam de zesde Zwerfafvalopruimactie gehouden.

Organisator Peter van der Spoel van ‘Alblasserdam Schoon’ heeft lang nagedacht over de manier waarop hij deze actie moest organiseren. “We hebben natuurlijk met het corona-virus te maken, dus heb ik geprobeerd om niet onnodig mensen met elkaar in contact te brengen”, vertelt Peter.

Het is de bedoeling dat Peter van der Spoel bij iedereen die zich aanmeld als deelnemer aan de opruimactie, alle benodigde spullen (hesje, grijper, handschoenen, vuilniszakken, plattegrond van de wijk en een door Plus van Holten beschikbaar gestelde Mueslireep) voor het opruimen, persoonlijk thuis komt brengen in de periode voor zaterdag 19 september.

Op die zaterdag kunnen de deelnemers van 09.30 tot 12.00 uur in de eigen wijk gaan opruimen. Ook nu worden gevulde vuilniszakken door Peter opgehaald met een busje. Peter: “En gaat er met een groepje opgeruimd worden, let er dan op dat je anderhaleve meter afstand houdt. Gebruik de meegeleverde handschoenen en draag een hesje voor je veiligheid.”

Helaas is er geen samenkomst voor een groepsfoto. “Dat is te lastig in deze tijd en ik wil gewoon geen risico voor de deelnemers”, aldus Peter.

Na afloop gaat hij vanaf 13.00 uur bij alle deelnemers langs om de uitgeleende materialen weer op te halen. Dan geeft hij op dat moment iedere deelnemer de McDonald's-menubon voor een menu naar keuze. Plus van Holten heeft een Pluswaardebon beschikbaar gesteld van 20 euro. Na de verloting brengt Peter die meteen naar de winnaar. De inschrijftermijn om mee te doen sluit op vrijdag 18 september om 12.00 uur. Inschrijven kan via www.alblasserdamschoon.nl of 06-81193631.