• Bailey de Regt bezig met freestyle voetbal.
• Bailey de Regt bezig met freestyle voetbal. Foto: Emile Vrolijk

Bailey de Regt uit Papendrecht:

Inspireren met voetbalskills

Het zijn de woorden van Bailey de Regt (18) uit Papendrecht. Hij won vorige week het project ZomerOndernemer Drechtsteden, waarmee hij zijn eigen onderneming heeft opgezet en een kickstart aan zijn carrière als zelfstandig ondernemer heeft gegeven.

De zomer van 2020 is daarmee voor Bailey een bijzondere periode geworden, waarin veel dingen anders liepen dan gedacht, maar waarbij alles op z’n pootjes terecht kwam. En zelfs meer dan dat!

“Ik had na mijn studie aan het gymnasium besloten om een tussenjaar te nemen. Ik wilde alle vrijheid en tijd hebben om me volledig te richten op mijn passies en dromen: ik trainde vier uur per dag mijn freestyle voetbal, leerde mezelf de Spaanse taal aan en zou gaan op reis gaan. Dat laatste heb ik helaas moeten uitstellen, vanwege corona.”

Geen seconde getwijfeld
Het plan om een eigen bedrijf op te zetten leefde al een tijd bij Bailey. “Ik was al bezig met het verzorgen van freestyle voetbalshows en trainingen, maar had me bijvoorbeeld nog niet ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en miste nog een logo, website, enzovoorts. Toen ik door een kennis binnen de gemeente Papendrecht werd gewezen op het project ZomerOndernemer, hoefde ik geen seconde te twijfelen… Ik gaf mij direct op. Achteraf is dit een keuze geweest waardoor veel moois op mijn pad is gekomen.”

Samen met 23 andere jonge ondernemers uit alle zeven gemeenten in het Drechtstedengebied, kreeg Bailey deze zomer de kans zijn droom waar te maken om een eigen bedrijf te starten. Via trainingsdagen, workshops en zakenvrienden werden zij begeleid tijdens dit proces.Twee weken geleden vond de feestelijke afsluiting plaats in Zwijndrecht en werd Bailey met zijn bedrijf Bailey Freestyle unaniem tot winnaar uitgeroepen.
“Dat had ik nooit durven dromen. Het project heeft mij zoveel moois gebracht. Naast inspiratie en motivatie heb ik ook samen kunnen werken met andere deelnemers aan bijvoorbeeld mijn logo en lijntekeningen van foto’s die een belangrijk punt in mijn persoonlijke reis afbeelden. Dat ik dan ook nog eens de overall prijs in ontvangst heb mogen nemen is een prachtige bekroning van de afgelopen weken.”

Gouden randjes
Achter het logo van Bailey Freestyle gaat een verhaal schuil, ‘zijn’ verhaal. Bailey: “Mijn logo is een abstract kunstwerk, bestaande uit twee kanten. Toen ik vijf jaar geleden begon met freestyle voetbal was ik erg onzeker en verlegen. De linkerkant van het logo staat symbool voor deze kant van mij. De rechterkant van het logo symboliseert de zelfverzekerdheid die ik langzamerhand heb opgebouwd door freestyle voetbal. Eerst lukt een bepaalde truc of combinatie niet, maar door veel te oefenen krijg je het onder de knie. Dat geeft zelfvertrouwen. Dat zelfvertrouwen is zeker weten nog verder versterkt door wat ik deze zomer allemaal heb geleerd en meegemaakt.”In het logo zit een element verwerkt van de Japanse kunstvorm Kintsugi, waarin keramiek wordt gebroken en met gouden voegen weer in elkaar gezet wordt.

'Het lijkt erop dat al het harde werken zijn vruchten begint af te werpen'

“De gouden scheidslijn in mijn logo staat symbool voor het accentueren van de breukjes of littekens die je gaandeweg oploopt. Door deze juist niet te verbergen, maar in het licht te zetten krijgen ze een gouden gloed. Met de motivational speeches die ik verzorg wil ik anderen inspireren om dicht bij jezelf te blijven en je dromen altijd na te jagen.”

Studeren en verder ontwikkelen
Als onderdeel van de prijs die hij gewonnen heeft bij de ZomerOndernemer mag hij een jaar lang gratis gebruikmaken van een werkplek bij het Drechtsteden Ondernemers Centrum DOC op het Leerpark in Dordrecht. Hier kan hij studeren en zichzelf verder ontwikkelen.

“Het lijkt erop dat al het harde werken van de afgelopen jaren zijn vruchten begint af te werpen. Ik ben super blij en kijk terug op een erg waardevol en onvergetelijk tussenjaar. Nu de basis van mijn bedrijf staat, kan ik niet wachten om aan de slag te gaan en anderen te inspireren!”