Afbeelding
Foto: Stock

Meer informatie over bouwplannen Veerpromenade

papendrecht • De fractie van GroenLinks in Papendrecht wil graag meer informatie van het gemeentebestuur ontvangen over de stand van zaken van de plannen met het voormalige Van der Kevie-terrein. Direct omwonenden zijn ongerust over de mogelijke bebouwing die daar gaat komen.

De partij wil weten of de grond eigendom is van de gemeente en of die grond verkocht gaat worden aan investeerders. “Aan welke voorzieningen denkt het college bij het bebouwen van dit terrein?”, vraagt fractievoorzitter Bert Grimmius van GroenLinks aan het college. Hij wil weten of er woningen komen, horeca, sociale voorzieningen zoals de bibliotheek en de Volksuniversiteit of meer vierkante meters winkeloppervlakte.
Ook wil GroenLinks graag weten waar de toegezegde overdekte fietsenstalling een plek krijgt. Ook vraagt GroenLinks Papendrecht zich af in hoeverre de belangen van de omwonenden/ondernemers meegenomen worden in het uiteindelijk te nemen besluit. Direct omwonenden zijn bang dat er een grote woontoren zal verrijzen op de locatie van het Van der Kevie-terrein en dat er meer winkels bij komen, terwijl er al diverse winkelruimtes leeg staan in het centrum van Papendrecht. Grimmius: “Het bouwen van negen lagen lost de woningnood niet op en is dus onvoldoende motief om voor negen woonlagen te gaan.” De fractievoorzitter van GroenLinks wil graag weten of het college deze visie deelt.