Riverside Car Classic

regio • De rally voor klassieke auto's Riverside Car Classic is verschoven naar zaterdag 19 september. Deelnemers toeren deze dag in de wijde regio van de Drechtsteden. De organisatie is in handen van Car2Business. Inschrijven kan op: www.car2business.nl/inschrijfformulier. Meer informatie: contact@car2business.nl.


Wandelen in het Alblasserbos

alblasserwaard • GIGA Molenlanden houdt donderdag 10 september een wandeling in het Alblasserbos. Samen met Harry’s Wandelclub lopen de deelnemers ongeveer vijf kilometer langs mythologische figuren die de planeten hun naam hebben gegeven. Start om 9.45 uur vanaf Streeknatuurcentrum Alblasserwaard, Matenaweg 1 in Papendrecht (op de grens met Wijngaarden). De wandeling duurt tot ongeveer 11.30 uur. Deelname bedraagt 2 euro per persoon, inclusief koffie en thee. Aanmelden kan tot en met 5 september via 06-22810286 of info@gigamolenlanden.nl. Opgeven is verplicht.


Computercursussen in ‘t Waellant

nieuw-lekkerland • Door de uitbraak van het Coronavirus konden de computercursussen, evenals de inloop, in de eerste helft van dit jaar in het Waellant in Nieuw-Lekkerland niet doorgaan. De docenten van Seniorweb stellen de cursisten die zich al hadden ingeschreven en nieuwe geïnteresseerden in oktober in de gelegenheid alsnog cursussen te volgen. Het betreft de beginnerscursus Windows 10, Opfris/vervolgcursus voor gevorderden, internetten/email en onderdelen van een fotocursus. Mochten er nog andere vragen over onderdelen van Windows 10 zijn, dan kan men dit kenbaar maken door te bellen naar het meldpunt in het Waellant. Aanmelden kan bij de L. & N. Smit stichting ’s morgens op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur (0184-689360). Op donderdagmorgen 29 oktober is er een inloop computerspreekuur voor 55-plussers. Dit alles zal onder voorbehoud worden georganiseerd.


Gedichtenwedstrijd voor kinderen

hardinxveld-giessendam • Bij de komende expositie ‘Het Kinderboek – Toen en Nu’ organiseert Museum De Koperen Knop een poëziewedstrijd voor kinderen tot en met twaalf jaar. Het museum vraagt kinderen een gedicht of verhaal te schrijven rond het thema ‘En toen’. De uiterste inzenddatum is 31 oktober 2020 en een deskundige jury bekijkt alle inzendingen. Deelnemers maken kans maken op mooie kinderboeken. Vanwege het 65-jarig bestaan van de Kinderboekenweek is er in het musuem een expositie over kinderboeken te zien, met als thema ‘Toen & Nu’. Van 26 september tot en met 14 november 2020 zijn er bekende en minder bekende kinderboeken te zien, bijzondere verzamelingen, prenten- en leesboeken, kinderboekillustraties en nog veel meer. Het gaat om oude en nieuwe boeken voor alle gezindten. Een expositie waar het kind en zijn boeken centraal staan, maar die bij ouderen veel nostalgische gevoelens zal oproepen. Voor de poëziewedstrijd kan een voorgedrukt formulier worden gebruikt (te vinden op: koperenknop.nl) maar dat is niet verplicht. Op het programma staan ook voorleesmiddagen, workshops en een speurtocht. Er zijn tijdens de expositie ook kinderboeken te koop.