Afbeelding
Foto: Rijkswaterstaat

Vier voertuigen betrokken bij ongeval op A15

papendrecht • Op snelweg A15 ter hoogte van Papendrecht heeft op woensdagochtend 5 augustus een ongeval plaatsgevonden, waarbij vier voertuigen betrokken zijn.

De botsing vond plaats tussen Papendrecht en Sliedrecht-West, op de rijbaan richting Gorinchem. Dit zorgt volgens de verkeersinformatiedienst van Rijkswaterstaat voor een kleine vertraging.


Alzheimer Trefpunt annuleert alle bijeenkomsten

molenlanden • De Werkgroep Alzheimer Trefpunten Molenlanden heeft besloten alle bijeenkomsten van het Trefpunt voor dit jaar te annuleren.

In de ruimten die hiervoor worden gebruikt is het namelijk niet doenbaar om een afstand van anderhalve meter in acht te nemen. Bovendien wil de Werkgroep geen enkel risico op besmetting met het coronavirus lopen.

In januari 2021 hoopt men weer van start te kunnen gaan met de bijeenkomsten.


Cursus ‘Omgaan met verlies’

alblasserdam • Op maandag 31 augustus begint bij Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) weer een reeks van vijf cursusmiddagen onder de naam ‘Omgaan met verlies’. Deze cursus is speciaal bedoeld voor iedereen die met verlies te maken heeft als gevolg van ingrijpende situaties in het leven.

Vroeg of laat krijgt iedereen met verlies te maken te maken als gevolg van veranderingen in het leven. Denk daarbij aan het verlies van een partner door overlijden of echtscheiding maar ook aan verlies van werk, sociale contacten of verlies door ziekte. Mantelzorgers hebben soms zelfs dagelijks te maken met verlieservaringen, bijvoorbeeld omdat een partner of een van de ouders dementerend is. De cursus ‘Omgaan met verlies’ geeft handvatten om hier mee om te gaan.

De cursus bestaat uit vijf maandagmiddagen van 13.30 tot 15.30 uur. De datums zijn: 31 augustus, 7, 14, 21 en 28 september. Kosten zijn 10 euro per persoon voor de cursusmap. Aanmelden kan bij mantelzorgconsulente Heleen Visser en is wel noodzakelijk. Er is ruimte voor maximaal 10 deelnemers. Voor meer informatie kan men bellen met of mailen naar de SWA via info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of 078-2021220. De locatie waar de cursus zal plaatsvinden, wordt nog nader bekend gemaakt.


Politie waarschuwt brugspringers

molenlanden • De politie heeft donderdagavond 6 augustus controles uitgevoerd bij meerdere bruggetjes in de regio waar (jonge) zwemmers vanaf springen.

“Helaas ook meldingen gehad dat er vanaf de bruggetjes vlak langs bootjes wordt gesprongen”, meldt de politie. “Het vlak naast bootjes springen is gevaarlijk en strafbaar!”, vervolgt de politie. “Doe dit gewoon niet en hou je netjes aan de regels. Verpest het niet voor jezelf!”
Voor zover bekend zijn er geen bekeuringen uitgedeeld, maar werd er alleen gewaarschuwd.