• Birgitte begeleidt vrouwen bij het vergroten van hun spierkracht.
• Birgitte begeleidt vrouwen bij het vergroten van hun spierkracht. Foto: Aangeleverd

Birgitte opent studio voor vrouwen

papendrecht • De Papendrechtse Birgitte Roijers vindt het fijn om mensen te helpen hun gezondheid te verbeteren. Ruim een maand geleden opende ze in haar woonplaats een bijzondere health studio, speciaal voor vrouwen: ‘Pulse for Ladies’.

“In onze studio kunnen vrouwen onder professionele begeleiding een training volgen met gebruik van Electrical Muscle Stimulation (EMS)”, vertelt Birgitte in de lichte, modern ingerichte studio aan de Kattestaart.

“Een EMS-training simuleert de natuurlijke elektrische impulsen van je hersenen naar je spieren. Door gebruik van een speciale bodysuit, die over speciale onderkleding wordt gedragen, worden alle grote spiergroepen gestimuleerd tot samentrekking. Hierdoor worden de benen, billen, armen, buik, borst, rug, maar ook onderliggende spieren, zoals bijvoorbeeld die in je bekken en de taille, intensief getraind.”


Afvallen

Een groot voordeel van EMS is dat je in weinig tijd veel resultaat kunt bereiken, vertelt Birgitte. “Alle spiergroepen komen aan bod in slechts 15 minuten. Dat staat ongeveer gelijk aan 3 uur in de sportschool. Ideaal voor vrouwen met een volle agenda. De techniek is niet alleen geschikt voor verbetering van je figuur of versterking van spieren, maar helpt ook om af te vallen. Dankzij de flexibele openingstijden is een bezoekje aan Pulse for Ladies goed in te plannen. Een eerste proeftraining is gratis."


Birgitte werkte eerder als consulente en medewerkster van het ondersteunend team bij een praktijk voor plastische chirurgie en later bij een health studio van een andere keten. Enthousiast vertelt ze: “Het concept van Pulse for Ladies spreekt me aan omdat je hier veel met mensen werkt. Ik geef al jarenlang lessen aan groepen dames en doe dat met heel veel plezier. Ik wilde al langer meer voor mezelf werken, daarom ben ik mijn eigen Pulse-studio gestart.”


Alleen vrouwen

De studio is alleen toegankelijk voor dames, zoals uit de naam al blijkt. Birgitte: “Hierdoor ontstaat er een hele fijne toegankelijke sfeer waardoor iedereen op haar eigen niveau en op haar gemak kan trainen. De lessen worden gegeven met maximaal twee dames per trainer per les, zodat de begeleiding optimaal is en er ook altijd plaats is voor een traan of een lach. Iedereen kan meedoen en er baat bij hebben, zelfs mensen met fibromyalgie en reuma ervaren dat ze minder pijnklachten hebben.”


Voor meer informatie: 06-16 10 12 40. Het adres is: Kattestaart 17. Er is ook een website:


q pulsehealthstudio.nl