Boudewijn Zwart geeft een concert voor leerlingen van groep 8
Boudewijn Zwart geeft een concert voor leerlingen van groep 8 Foto: Ineke De Jong

Oproep aan lafaard

Ik doen een oproep aan de lafaard die op donderdagavond 23 juli tussen 22.30 en 23.00 uur zo stoer is geweest om het zwembad van mijn kinderen lek te steken: zou jij je alsjeblieft willen melden zodat je aan mijn kinderen kan uitleggen waarom je deze lage streek hebt geleverd en zij dus hierdoor niet meer kunnen genieten van hun zwembad deze vakantie. Waarschijnlijk kan ik er van uit gaan dat je nu niet stoer genoeg bent om je verantwoordelijkheid te nemen, want tja je bent immers alleen stoer tegenover die andere vijf vrienden van je waarmee je na je laffe daad hard wegrende door de Klaproosstraat in Alblasserdam. Mijn kinderen wachten op je.

Gabriella Lemkes, Alblasserdam


Corry Scholte wint kunstboek

molenlanden • De Alblasserdamse Corry Scholte heeft bij haar deelname aan een wedstrijd voor amateurkunstenaars een kunstboek gewonnen. Ze nam deel aan de challenge (Over-)bruggen van Ik Toon. Haar werkstuk is te zien op de website: www.iktoon-molenlanden.jouwweb.nl

In juni konden amateurkunstenaars laten zien hoe rijk de regio is aan kunst- en cultuurbeoefening. Weliswaar moest het programma aangepast worden i.v.m. de regelgeving rondom het COVID-19 virus, maar door diverse scholen en amateurkunstenaars werd gevolg gegeven aan de oproep om mee te doen. Op 28 plaatsen was Kunst voor het Raam te zien. Hoewel de meeste kunstwerken inmiddels weer weggehaald zijn, kunnen liefhebbers nog nagenieten op het digitale raam van de website www.iktoon-molenlanden.jouwweb.nl. Hier staan ook vier muziekfilmpjes. Deze zijn van Muziekvereniging De Volharding en gelegenheidsorkest Net ff anders (KNA Nieuwpoort), een komische video van Sunset Yellow en tenslotte een instructiefilmpje van Willem van Zoelen.


Tribune vv Papendrecht even zonder dak

papendrecht • Op last van de gemeente Papendrecht is het dak van de tribune van vv Papendrecht gesaneerd. De asbesthoudende platen zijn verwijderd. Op dit moment loopt er een onderzoek naar de mogelijkheden voor een nieuw dak. VV Papendrecht steekt in op een duurzame oplossing. Doel is het nieuwe dak 'binnen niet al te lange tijd' te realiseren.


Open toernooi TV Streveland

streefkerk • Met inachtneming van de coronamaatregelen houdt TV Streveland van vrijdag 21 augustus tot en met zondag 30 augustus een open toernooi. Het is één van de eerste open toernooien die gehouden mogen worden. Inschrijven (voor één onderdeel) kan via: mijnknltb.toernooi.nl. Voor meer informatie: 06-12596729.