Mercon

Ingezonden brief

Beste eigenaar van het Mercon terrein en beste burgemeester de heer Jaap Paans van Alblasserdam. Wie gaat nu zijn verantwoordelijkheid nemen! Afgelopen weekend was het voor de zoveelste keer raak op het Mercon terrein.

Wederom brand, een colonne van sirenes ging over de dijk van Alblasserdam richting de leegstaande loods.
In de avond ging het NL-Alert uiteindelijk ook nog af in het dorp en wellicht ook nog in de dorpen om ons heen, in verband met mogelijke schadelijke stoffen die vrij kwamen.

Schadelijk voor de gezondheid voor mens, dier en milieu. Bovendien wordt er wederom van het vrijwillige brandweerkorps van Alblasserdam en omstreken verwacht dat zij het vuur bedwingen.
Volgens mij (en vele damdorpers) moet dit pand gewoon zo spoedig veilig gesloopt worden, zo voorkomen we dat het pand binnenkort nog een keer in brand gaat en hoeven vrijwillige brandweer mensen niet onnodig hun tijd te voldoen aan dit pand.

De heer Jaap Paans, wordt het niet tijd om op te treden en de eigenaar wellicht te dwingen dit pand te laten slopen, dit voor de veiligheid van de mensen die op de dijk wonen tegenover het Mercon terrein en de brandweer.

Het kan toch niet zo zijn dat er om de week een colonne sirenes naar dit pand gestuurd moet worden.
De meeste mensen zullen dit weekend wel gezegd hebben, laat het pand maar onder controle uitbranden, maar dit mocht waarschijnlijk niet in verband met de mogelijk vrij komende schadelijke stoffen. Jammer ! Dit was anders het moment hiervoor.
Er zal wel gezegd worden het is vakantietijd, maar volgens mij gaat veiligheid boven alles, dat lijkt nu totaal niet wat er nu gebeurd rondom dit pand. We hebben vast wel bedrijven in Alblasserdam die met aller liefde dit pand op een veilige manier willen en kunnen slopen.
Verantwoordelijkheid nemen!

Ik wens iedereen een veilige vakantie toe (en zonder corona uiteraard).

Groet
Edwin Ambags, Alblasserdam