Agenten houden verwarde vrouw aan

alblasserdam • De politie heeft vrijdagavond 24 juli in Alblasserdam een vrouw aangetroffen die dreigde met een mes. De vrouw liep rond in de rivierenbuurt (Rijnstraat) en bleek verward te zijn. Agenten brachten haar naar een kliniek, waar ze is opgenomen voor behandeling.


Boete voor rijden zonder rijbewijs

nieuw-lekkerland • Een bromfietser werd in de nacht van vrijdag op zaterdag bekeurd in Nieuw-Lekkerland omdat hij geen rijbewijs had.
Agenten zagen in Nieuw-Lekkerland een bromfietser voorbijkomen en besloten deze te controleren. De bestuurder bleek snel even de bromfiets van zijn vader gepakt te hebben, maar hij was niet in het bezit van een rijbewijs. De jongen kreeg een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs.


Koffie bij Sterk Papendrecht

papendrecht • Sterk Papendrecht verzorgt iedere woensdag en vrijdag 'Koffie met...', van 10.30 tot 12.00 uur. De koffieochtenden vinden plaats op het adres: P.S. Gerbrandystraat 31 in Papendrecht. Vooraf aanmelden is verplicht en kan via: 078-6154741. Er moet 1,5 meter afstand gehouden worden. Voor meer informatie: info@sterkpapendrecht.nl.


Stichting deelt ijs uit aan ouderen

nieuw-lekkerland • Wijkambassadeurs van de L en N Smit's Stichting hebben onlangs in de Hoogaarslaan en bij de in de buurt liggende bejaardenwoningen ijsjes uitgedeeld. Van tevoren kregen alle bewoners een brief met uitnodiging. De stichting deed dit om ouderen in de vakantieperiode een gezellig moment te bezorgen. Deze maanden zijn voor ouderen vaak stil omdat familie op vakantie is. De ambassadeurs hadden leuke gesprekken en bewoners raakten ook met elkaar aan de praat. Een van de ambassadeurs meldt: "Ze vonden het allen een erg leuk idee, en gaven een tip om in het najaar met een soepkar langs te komen, met erwtensoep en groentesoep."


Speeltuinroute Papendrecht Verrast

papendrecht • Papendrecht telt meer dan honderd speelplaatsen waar kinderen van alle leeftijden kunnen spelen. Om ze allemaal te bezoeken is wellicht wat veel, daarom heeft Papendrecht Verrast de twintig leukste speeltuinen in Papendrecht op een rij gezet in een speeltuinroute. Op de website www.papendrechtverrast.nl/tips-papendrecht/speeltuin-route-papendrecht/ kunnen bezoekers de speeltuinroute downloaden.


High Tea bij Smit’s Stichting

nieuw-Lekkerland • De Smit’s Stichting verzorgt op woensdag 5 augustus een High Tea voor 55-plussers uit Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk. Met het oog op corona is het aantal deelnemers beperkt tot 28. Indien er veel belangstelling is, organiseert de stichting een tweede middag. De High Tea duurt van 13.00 uur tot ongeveer 15.00 uur. Aanmelden is verplicht en kan bij het meldpunt dat dagelijks geopend is van 9.00 tot 12.00 uur. Telefonisch aanmelden kan ook: 0184-689360. Opgeven kan tot en met vrijdag 31 juli.