• Wethouder Arjan Kraijo (rechts) en de voorzitter van vv Alblasserdam, Arjan Maat, groeven samen een stukje van de toplaag van het veld af.
• Wethouder Arjan Kraijo (rechts) en de voorzitter van vv Alblasserdam, Arjan Maat, groeven samen een stukje van de toplaag van het veld af. Foto: Aangeleverd

Startsein voor aanleg kunstgras

alblasserdam • De voorzitter van vv Alblasserdam en wethouder Arjan Kraijo hebben maandagmiddag het startschot gegeven voor de aanleg van een kunstgrasveld bij de Alblasserdamse club.

Het gaat om het hoofdveld van de voetbalvereniging. Voorzitter Arjan Maat groef samen met de wethouder een deel van de toplaag van het natuurgrasveld af.

De planning is dat het veld op 1 september 2020 speelklaar is. Het is de bedoeling dat de vereniging het veld vanaf het nieuwe wedstrijdseizoen kan gebruiken.

Met kunstgras is het bij alle weersomstandigheden mogelijk om te trainen en wedstrijden te spelen. Het hoofdveld krijgt bovendien nieuwe veldverlichting van LED-lampen. Die gebruiken minder elektriciteit en hebben een langere levensduur. De hoofdaannemer is Tarkett Sports BV uit Oss.

De vereniging geeft één natuurgrasveld terug aan de gemeente. Op dit veld wordt na de zomerperiode een camperplaats aangelegd. ,,We zijn heel blij dat we deze afspraak met de vv Alblasserdam konden maken'', zegt wethouder Arjan Kraijo. ,,De verhuizing van de camperplaats van het Zuiderstek naar de nieuwe plek is belangrijk voor de ontwikkeling van het havengebied. Net zoals een kunstgrasveld belangrijk is voor de toekomst van de voetbalvereniging. Ik wens de vv Alblasserdam veel plezier en sportief succes op het nieuwe veld.''


Bekerindeling voor de regioclubs

regio • De KNVB heeft vrijdag de bekerindelingen bekendgemaakt.
Opvallend is dat nogal wat competitiegenoten bij elkaar in de poule zijn ingedeeld, zoals Lekvogels en Unitas, Peursum en SV Noordeloos, Asperen en Leerdam Sport'55, Hardinxveld en VVAC, Ameide en Streefkerk, ASH en Herovina. Ook is er bij clubs chagrijn over de verre reizen die ze moeten maken. Onder meer Altena en Woudrichem worden hiermee geconfronteerd.

Overzicht regioclubs:
Groep 1 - 03 GJS, Pelikaan, Papendrecht, Walcheren
Groep 1 - 05 Arnemuiden, De Zwerver, Rijen, Sliedrecht
Groep 1 - 07 Drechtstreek, Heerjansdam, Oostkapelle, TSC
Groep 1 - 11 Bruse Boys, EBOH, JEKA, Nieuw-Lekkerland
Groep 2 - 22 De Alblas, HSSC'61, Lekvogels, Unitas
Groep 2 - 23 Alblasserdam, Dubbeldam, GSC/ODSIFC
Groep 2 - 29 Ameide, Kerkwijk, Sliedrecht 2, Streefkerk


Schaatslessen in de zomervakantie

dordrecht • Op de Dordtse ijsbaan kunnen kinderen in de zomervakantie schaatslessen volgen. Kunstrijvereniging De Drechtsteden Dordrecht (DDD) biedt van 3 tot en met 14 augustus gedurende twee weken schaatslessen aan op de Sportboulevard in Dordrecht. In deze cursus van drie of vijf ochtenden leren deelnemers de basisvaardigheden van het schaatsen en de eerste beginselen van het kunstrijden. De lessen zijn dagelijks van 10.20 tot 11.20 uur. De prijs van de driedaagse cursus bedraagt 35 euro en de vijfdaagse 55 euro, inclusief entree en een certificaat. Meer informatie en een inschrijfformulier is te vinden op de verenigingssite www.ddd-kunstrijden.nl.