Eenzijdig ongeval in Oud-Alblas

oud-alblas • Bij een eenzijdig ongeval op het Oosteinde in Oud-Alblas zijn een autobestuurder en zijn passagier in de nacht van zaterdag op zondag met de schrik vrijgekomen.
De automobilist had wel een scheur in zijn bovenlip en werd voor controle door het ambulancepersoneel meegenomen naar het ziekenhuis.


Koningspython ontsnapt uit woning in Alblasserdam

alblasserdam • Vanuit een woning aan de Lekstraat in de wijk Kinderdijk in Alblasserdam is woensdagochtend 15 juli een Koningspython ontsnapt. Het dier is volgens eigenaresse Renate Groenendaal ongevaarlijk. “Hij is handtam”, schrijft Renate op Facebook. De dierenambulance en de politie zijn op de hoogte gebracht van de uitbraak van de slang. Wie het dier ziet, wordt verzocht Renate een berichtje te sturen via Facebook. De slang wordt sinds woensdag 15 juli 05.00 uur vermist.


Oefeningen met zwaailicht en sirene

regio • De brandweer in Zuid-Holland Zuid houdt deze dagen rijtrainingen op de openbare weg voor haar chauffeurs. Daarbij wordt gebruik gemaakt van zwaailicht en sirene. Tijdens de trainingen leren de chauffeurs zich bewust te worden van risico’s en hoe om te gaan met de specifieke verkeerssituaties. Het rijden met zwaailicht en sirenes brengt risico’s met zich mee. Om deze risico’s te beperken organiseert de brandweer trainingen. Het lesprogramma is opgebouwd met wet- en regelgeving over voorrangsvoertuigen, voertuigbeheersing met baantraining onder bijzondere omstandigheden en praktijkritten onder begeleiding van een gecertificeerd instructeur. Tijdens de training en opleiding op de openbare weg wordt de brandweerchauffeur door een ervaren instructeur intensief begeleid en getraind. Het trainingsvoertuig beschikt, net als een reguliere lesauto, over dubbele bediening zodat de instructeur indien nodig kan ingrijpen. De trainingen zijn hoofdzakelijk overdag en aan het begin van de avond. Voor meer informatie: www.zwaailichtensirene.nl.