• Het nieuwe pand van IVECO Schouten.
• Het nieuwe pand van IVECO Schouten. Foto: Bert Bons

IVECO Schouten blij met ‘mooiste vestiging’

Nieuw pand voor transportbedrijf

alblasserdam • Het nieuwe pand bevindt zich aan de Rapenburg 9 in Alblasserdam. Vanwege de maatregelen rondom Corona werd de opening op 29 mei klein gehouden.

Als familiebedrijf en officieel merkdealer van IVECO & Fiat Professional bedrijfswagens timmert IVECO Schouten al meer dan een halve eeuw aan de weg. Ooit begonnen met sleutelen aan vrachtwagens in een schuurtje in Almkerk heeft oprichter Izak Schouten het fundament gelegd voor een prachtig bedrijf met inmiddels 12 vestigingen door heel Nederland. IVECO Schouten is door de oplevering van het nieuwbouwpand in Alblasserdam klaar voor de toekomst. Deze locatie is de maatstaf voor alle vestigingen.


Klimaatneutraal

“Ons nieuwe pand is niet groter dan ons vorige onderkomen, maar wel efficiënter ingedeeld. Het gebouw is volledig klimaatneutraal. Dat is tegenwoordig niet zo bijzonder als je dat zegt. Toch is het een hele uitdaging om dat voor elkaar te krijgen bij zo’n groot pand, licht René van Dijk als Rayonmanager Aftersales bij IVECO Schouten toe.” Het pand scoort ecologisch en economisch een 8,6 volgens de GPR berekening.


IVECO Schouten was tot voor kort gevestigd aan het Nieuwland Parc 101 in Alblasserdam, maar wilde graag uitbreiden met het oog op de toekomst. Het vond een mooie nieuwe plek aan de Rapenburg 9, op het voormalig terrein van FN-Steel. IVECO Schouten is een van de eerste bedrijven die zich op dit terrein heeft gevestigd, waarmee het met nieuwbouw de mogelijkheden toont om oude fabrieksterreinen om te turnen in moderne industrieterreinen. Daarnaast kan IVECO Schouten bouwen op een fijne samenwerkingspartner als Qbuzz, die in het nieuwe pand kantoorruimtes huurt en een gedeelte van het terrein tot haar beschikking heeft voor het opstellen van de bussen en de auto’s van het personeel. Zij rijden met een groot aantal IVECO-bussen, waar IVECO Schouten het onderhoud voor verzorgt.


Op de nieuwe locatie in Alblasserdam kunnen de monteurs werken met de nieuwste en modernste apparatuur om voertuigen in optimale conditie te houden. Zij werken met hydraulische stempelhefbruggen die uit de vloer komen en precies op hoogte afgesteld kunnen worden, zodat ze het zichzelf zo gemakkelijk mogelijk kunnen maken. Ook is er een vloerverwarming aangebracht in de werkplaats. Dit is erg prettig in de herfst- en wintermaanden om zodoende een natte en vochtige vloer te voorkomen. Hierdoor kunnen de monteurs ten alle tijden werken in een fijne werkomgeving.

Daarnaast is er in de vestigingswerkplaats veel aandacht besteed aan efficiency om de klant zo snel mogelijk weer op weg te kunnen helpen. De indeling van het nieuwe gebouw is wat veranderd ten opzichte van het oude gebouw. Het magazijn zit nu centraal in het pand, met aan weerszijden twee werkplaatsen. Eén voor de zwaardere voertuigen en één voor de lichtere voertuigen. Aan de voorzijde zijn in het midden de kantoren en de ontvangstruimte voor bezoekers ondergebracht.

Het team van IVECO Schouten Alblasserdam telt 22 medewerkers. Met hart en ziel zorgen zij voor de verkoop van bedrijfsvoertuigen en het onderhoud hiervan. Naast de eigen producten worden er ook veel campers en trailers door IVECO Schouten onderhouden. Om de kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen is IVECO Schouten als totaalbedrijf volledig ISO 9001 en 14001 gecertificeerd.


Duurzaam transport

Vanuit een nieuwe locatie en als partner voor duurzaam transport helpt de vestiging in Alblasserdam haar klanten verder op weg in de zoektocht naar milieuvriendelijke transportoplossingen. Het laat hen rijden in betrouwbare bedrijfswagens tegen zo laag mogelijke kosten. Met een 24-uurs service, klantvriendelijke instelling en groot enthousiasme staat het daarnaast borg voor een maximale inzetbaarheid van bedrijfswagens.

Voor meer informatie:
www.iveco-schouten.nl