• Het vuurwapen dat in beslag genomen werd.
• Het vuurwapen dat in beslag genomen werd. Foto: Politie

Papendrechter (16) aangehouden voor verhandelen wapen

papendrecht • De politie heeft op 21 juni een jongen van zestien jaar uit Papendrecht aangehouden omdat hij een vuurwapen wilde verhandelen. Het nieuws wordt nu pas gedeeld door de politie omdat het om een minderjarige verdachte ging.

Zondagmiddag 21 juni kreeg de politie een bijzondere melding. Een man vertelde dat hij ergens in Papendrecht een afspraak had gemaakt voor de aankoop van een vuurwapen. De man had dit gezien via het Telegram-account van zijn zoontje. Omdat de man dit vuurwapen van de straat wilde hebben, had hij gereageerd op de advertentie en daarna direct de politie gebeld. De melder gaf de politie de locatie en het signalement van de verkoper en wees erop snel te zijn. De verkoper zou namelijk 5 minuten later op de afgesproken locatie staan voor de verkoop.

Op de Lange Tiendweg, ter hoogte van de Basic Fit in Papendrecht, zagen agenten de verkoper. Via een BTGV (Benaderings Techniek Gevaarlijke Verdachte) werd de verkoper door de politie aangehouden. Het bleek te gaan om een zestienjarige jongen uit Papendrecht. In zijn rugzak had hij een koffertje met daarin een niet van echt te onderscheiden vuurwapen. Later bleek na onderzoek door een hondengeleider dat het om een gasdrukwapen ging. Dit wapen was op zo'n manier bewerkt dat het ook projectielen kon afvuren en daadwerkelijk dodelijk konden zijn. De verdachte moet zich op een later moment verantwoorden voor de rechter. Door de wijkagent wordt later nog een huisbezoek gebracht bij de verdachte en zijn ouders. Ook is er een Veilig Thuis-melding opgemaakt.


Zware mishandeling in Papendrecht; man aangehouden

papendrecht • In een woning aan de Cremerstraat in Papendrecht heeft zaterdagavond 18 juli 2020 een zware mishandeling plaatsgevonden. Even voor 21.00 uur ging de politie met meerdere eenheden ter plaatse. Ook een ambulance werd opgeroepen. Het slachtoffer van de mishandeling bleek gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. De dader was gevlogen en de politie startte direct een onderzoek.
Het onderzoek leidde ertoe dat later op de avond een 55-jarige man uit Papendrecht aan de Staringlaan kon worden aangehouden. De verdachte ging bij zijn aanhouding in verzet en de politie moest dreigen om pepperspray te gebruiken. De man is aangehouden en is ingesloten voor verhoor.


Eerste nieuwe brugdek Wantijbrug ingehesen

papendrecht • Het eerste nieuwe beweegbare stalen deel van de Wantijbrug in de N3 is zaterdag 18 juli op zijn plek gebracht. Volgend weekend volgt het tweede. De twee grote delen (of vallen) met geluiddempende onderkant wegen circa 110 ton per stuk en zijn 15 x 15 meter. Dinsdag 14 juli werden ze aangevoerd over het water. Zaterdagochtend hees het team van aannemer Volkerbrug het oude val uit en ’s avonds om 19.00 uur werd het nieuwe val op zijn plek gehesen. Het tweede val is van donderdag 23 juli 21.00 uur tot maandag 27 juli 05.00 uur aan de beurt. De N3 is ook dan in beide richtingen voor het snelverkeer afgesloten tussen de afslag bij de Merwedestraat en de afslag bij de Provincialeweg. Meer op: rws.nl/renovatiewantijbrug.