• Madina Amiri en Baktash Mashal.
• Madina Amiri en Baktash Mashal. Foto: Geurt Mouthaan

Reparatie van smartphones en tablets

alblasserdam • Met Wise Telecom is winkelcentrum Makado weer een nieuwe winkel rijker. Eigenaren Madina Amiri en Baktash Mashal repareren er alle types smartphones en tablets, geven advies én verkopen nieuwe en refurbished mobiele telefoons.

De winkel in Alblasserdam staat niet zichzelf; er zijn nog zeven vestigingen van het familiebedrijf, in plaatsen als Den Haag en Moordrecht. Het Sliedrechtse echtpaar Madina Amiri en Baktash Mashal zocht eerst in hun eigen woonplaats naar een mogelijkheid om 'hun' Wise Telecom te openen.


"Maar in ons dorp zijn er al meerdere van zulke winkels", vertellen ze. "Vandaar dat we in Alblasserdam zijn gaan kijken. Hier zijn we de enige." Dat betekende een zoektocht van een slordige anderhalf jaar, voordat ze de leegstaande zaak in winkelcentrum Makado kregen aangeboden. De kledingwinkel die er zat, stopte ermee. "Voor ons was dit een ideale kans. Je zit hier in de loop, er komen heel veel mensen voorbij. En we zijn heel hartelijk welkom geheten door de inwoners van Alblasserdam en zeker ook door onze collega-winkeliers. Wij vinden het fijn dat we het aanbod van het Makado zo nog breder maken."


Kosteloos advies

In de ruime en lichte zaak springen vooral de smartphones - nieuw en refurbished - en accessoires als telefoonhoesjes in het oog. Maar het belangrijkste deel van de werkzaamheden van Wise Telecom vindt letterlijk achter de schermen plaats. Daar repareren Madina Amiri en Baktash Mashal smartphones en tablets. "Van alle merken en types, dat maakt voor ons niet uit", vullen ze aan. "Alle reparaties zijn inclusief montage, BTW en drie maanden garantie. Klanten krijgen gratis een leentoestel bij de reparatie."


Of repareren altijd een betere optie is dan een nieuwe kopen? Dat hangt heel erg af van het merk en het type, stellen Madina Amiri en Baktash Mashal: "Wij geven graag kosteloos advies. Zeker voor oudere mensen is dat vaak een uitkomst. Wij helpen graag om hen wegwijs te maken met een smartphone, bijvoorbeeld ook door apps voor hen op hun smartphone te zetten. Service staat bij ons voorop."


q www.mashaltelecom.nl

Geurt Mouthaan