• Cees Vermeer.
• Cees Vermeer. Foto: Edwin Wiekens

Nieuwe directeur DG&J

regio • Cees Vermeer wordt per 1 september de nieuwe directeur van de Dienst Gezondheid & Jeugd en directeur Publieke Gezondheid voor de regio Zuid-Holland Zuid.

Hij volgt Karel van Hengel op, die na ruim vier jaar stopt als directeur van de dienst. Cees Vermeer heeft zeer veel ervaring in het openbaar bestuur en het publieke domein. Sinds 2015 is hij gemeentesecretaris van de gemeente Breda.

Vermeer heeft een brede achtergrond als leidinggevende in het openbaar bestuur. Hij was in het verleden onder meer gemeentesecretaris bij de gemeente Zaanstad, concerndirecteur in de gemeente Leiden, directeur van de Algemene Rekenkamer en directeur bij Rijkswaterstaat en het ministerie van VWS. Het dagelijks bestuur van de GR Dienst Gezondheid & Jeugd is verheugd met de aanstelling van Vermeer.

Rik van der Linden, voorzitter van het dagelijks en algemeen bestuur van de DG&J: “Er waren goede kandidaten voor deze positie. Maar Cees stak er uiteindelijk echt bovenuit. Met zijn ervaring, kennis en inzicht is hij de juiste man voor deze positie. Hij is zelf ook een aanpakker en stroopt de mouwen op. Maar hij geeft als leidinggevende tegelijkertijd ruimte en vertrouwen aan de medewerkers om hun werk te doen."