GenX in kraanwater

Misstanden op allerlei gebied komen steeds meer boven drijven. Dit gebeurt doordat alles onder invloed van de media steeds transparanter wordt en steeds minder mensen laten zich monddood maken. Gelukkig beseffen wij steeds meer dat het noodzakelijk is om voor onze rechten op te komen en ogen en oren open te blijven houden en als iets niet in de haak is, onze monden open te trekken.
De harde kern van een (politiek) systeem kan niet als coherent en massief geheel blijven voortbestaan als het druppelsgewijs door andere ideeën wordt bestookt. Op den duur zal het verzwakken en uiteenvallen, en een nieuw systeem zal geleidelijk zijn plaats innemen. Hierbij zie ik het OP als belangrijke katalysator.
Over water gesproken, als iedereen de andere kant op blijft kijken zal het lang gaan duren voordat er iets verandert. Het is helaas mens eigen om de weg van de minste weerstand te kiezen, zelfs als het om onze eigen gezondheid en dat van onze geliefden gaat. Gelukkig zit niet iedereen zo in elkaar en daardoor zijn we nu te weten gekomen hoe de vork wat het Papendrechts drinkwater betreft werkelijk in de steel zit. Dankjewel Ruud Lammers.
Lang voordat dit GenX schandaal aan de orde kwam, was er voor mij al reden genoeg om geen vertrouwen te hebben in het Papendrechts drinkwater. Daarom besloot ik reeds in 2016 om een filtersysteem aan te schaffen dat effectiever was dan de simpele Brita kan die ik al jaren gebruikte. Brita is prima voor het uitfilteren van bepaalde stoffen, maar dekt niet de gehele lading. Na grondig informeren, wikken en wegen ben ik uitgekomen op een omgekeerd osmose systeem. Niet omdat iemand mij dat graag wou verkopen, maar omdat ik vertrouwen had (en heb) in de techniek, en het is een van de beste beslissingen geweest die ik ooit genomen heb. Als ik water uit het speciaal geïnstalleerde kraantje drink, dan doe ik dat met een gerust gevoel. Wanneer ik het gebruik om eten mee te koken dan smaakt dat eten mij een stuk beter dan voordien. De aarde op mijn planten blijft verschoond van de witte kalklaag en zou er kalk aan de binnenkant van mijn waterketel achterblijven – wat niet zo is – dan zou dat geen smerige gele koek zijn.
Natuurlijk wil een verkoper zijn product slijten, want het is zijn broodwinning, maar ik ben blij dat er destijds een bedrijf bestond waar ik een goed waterzuivering systeem kon aanschaffen voor een hele redelijke prijs. In een ideale wereld zou het niet nodig zijn om zulke uitgaven de doen, maar zolang het geld de wereld regeert zal dat niet altijd te voorkomen zijn. Chemische bedrijven laten zich niet dwingen om hun afvalstoffen beleid te aan te passen, als dat niet in hun eigen belang is, en als een gemeente blij is met hun aanwezigheid, dan zal die ze graag te vriend houden. Dit hebben we in Papendrecht (en waar niet?) al eerder meegemaakt. Het waterleidingbedrijf beweert bij hoog en bij laag dat hun water perfect is. Natuurlijk beweren ze dat, maar neemt u het voor zoete koek aan...?

Katja Lobensteijn, Papendrecht