Afbeelding

Speeltuin gaat twee zaterdagen op proef open

alblasserdam • Speeltuin Kinderdijk aan de Fop Smitstraat in Alblasserdam gaat de komende twee zaterdagen open om proef te draaien in coronabezetting.

Dat meldt de speeltuinvereniging op haar website en Facebookpagina. De opening is op zaterdag 4 juli en zaterdag 11 juli van 14.00 tot 16.30 uur. De proefopenstelling wordt gedaan om te kijken of alle regels omtrent Covid-19 uitvoerbaar zijn in de speeltuin.
“Als een ieder zich aan de regels houd dan kunnen we hier vandaan kijken voor een bredere bezetting van de andere dagen”, meldt de speeltuinvereniging. “Omdat we volledig op vrijwilligers draaien en weten dat in deze tijd van corona niet iedereen wil en zal gaan zitten om de speeltuin te openen gaan we er vanuit gaan dat de speeltuin vaak gesloten zal zijn. Dat kan opgelost worden door mensen die het wel zien zitten en daarmee helpen de speeltuin regelmatig te openen met toezicht.”

Dit kan met en zonder verkoop zijn. Ook wordt gevraagd aan de bezoekers om zoveel mogelijk met gepast geld te betalen (als er verkoop is in de speeltuin). Mensen die mee willen helpen om de speeltuin zoveel mogelijk open te krijgen, kunnen zich melden via de Facebookpagina van de speeltuinvereniging Kinderdijk.


Avond4daagse Home Edition

regio • In de regio kunnen wandelaars dit jaar meedoen aan de Avond4daagse Home Edition. Dit is een bijzondere coronaproof manier om de vierdaagse te lopen.

In Papendrecht, Sliedrecht, Meerkerk en Ameide zorgen lokale organisaties er bovendien voor dat de medailles worden bezorgd bij de deelnemers. Is alle overige plaatsen kan iedereen zich zelf aanmelden en worden de medailles per post bezorgd. Bij de Avond4daagse Home Edition vertrekken deelnemers vanuit hun eigen huis en maken eigen routes.
Met de Home Edition kan iedereen in Nederland een eigen Avond4daagse lopen. Dus niet in hele grote groepen tegelijk, zoals gebruikelijk, maar alleen met een vriendje, sportmaatjes of met het gezin. Deelnemers kunnen de vier dagen lopen in de periode tussen 1 juni en 31 augustus 2020. Tussen de eerste en de vierde dag mogen maximaal twee weken zitten. Het moet natuurlijk wel een uitdaging blijven. En je hoeft niet alleen ’s avonds of doordeweeks te lopen. Ook overdag of in het weekend kun je op pad!
Deelnemers aan de Avond4Daagse kunnen nog meer betekenis geven aan hun prestatie door tijdens het wandelen een sponsoractie te steunen voor Reuma Nederland. Voor meer informatie: www.actie.reumanederland.nl.
Inschrijven voor de Avond4daagse Home Editioin kan via www.eroutes.nl/nl/avond4daagse. In verband met de betaling moet een ouder/verzorger dit doen. Vervolgens vul je de namen van de deelnemers in. Per deelnemer kost deelname € 5. Daarvoor krijg je vier verschillende routes via de eRoutes app. Je kunt daarbij kiezen uit 2,5, 5 of 10 km. En na afronding van de vier dagen wandelen ontvang je de officiële Avond4daagse medaille thuis.

Voor meer informatie: www.avond4daagse.nl. De regionale Avond4Daagse Home Edition is mede mogelijk gemaakt door Stichting Wandelsport Dordrecht en Het Kontakt.