Medische diensten

regio • De weekenddiensten van de huisartsen zijn op zaterdag 4 en zondag 5 juli als volgt:

Alblasserdam - Regionale huisartsenpost Drechtsteden, Albert Schweitzer, locatie Dordwijk van maandag t/m vrijdag van 17.00 tot 8.00 uur. De centrale post is op za., zon- en feestdagen, dag en nacht geopend voor spoedeisende huisartsgeneeskundige zorg. Voor een bezoek aan de huisartsenpost eerst tel. een afspraak maken op tel. 078-2020020.

Waarneemgroep “Alblasserwaard-West-Noord-West” Huisartsen Streefkerk – Nieuw-Lekkerland – Kinderdijk - Middagdiensten ma. t/m vr. Wie er dienst heeft is te vinden op het antwoordapparaat van uw eigen huisarts. Avond-, nacht- en weekenddiensten: de regionale Huisartsenpost Dordrecht, tel. 078-6542600. (alleen voor spoedgevallen wat niet kan wachten tot de volgende werkdag) Voor nood- of spoedgevallen, ongevallen 112. Inlichtingen over de dienstdoende apotheek, tel. 0184-415546.


Zomerse wandelin-gen in Alblasserdam

alblasserdam • Deze zomer organiseren Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) het ABC-Team en wandelgroep De Doorlopers een aantal zomerse wandelingen in Alblasserdam. Deze wandelingen zijn speciaal bedoeld voor 55-plussers.

Het is mogelijk om te kiezen uit twee afstanden, namelijk 2,5 en 5 kilometer. Mensen die lopen met een rollator of gebruik maken van een scootmobiel kunnen ook meedoen. Verzamelen kan steeds vanaf 10:00 uur en het gezamenlijk vertrek is om 10:15 uur. Op vrijdag 10 juli en donderdag 6 augustus is het vertrek vanaf sportcentrum Blokweer en op donderdag 23 juli en donderdag 20 augustus zal vertrokken worden vanaf het Raadhuisplein voor ‘de Rederij’. Van deelnemers wordt verwacht dat ze zelf een flesje water of ander drinken meenemen en bij het verzamelen en onderweg op elkaars afstand letten. In geval van extreme weersomstandigheden zullen de wandelingen niet doorgaan.

Aanmelden is noodzakelijk en kan via 078-2021220 of info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl.
Er kunnen zich maximaal 30 personen per wandeling aanmelden.


Sport & Spel Summer Days op terrein PKC

papendrecht • Op de woensdagen 1 juli (vandaag) en 22 juli organiseert PKC in samenwerking met Suppord, het jeugd- en jongerenwerk Papendrecht, van 13:00 tot 16:00 uur de Sport & Spel Summerdays voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar.

Tijdens deze Sport en Spel Summerdays kunnen kinderen naar hartenlust drie uur lang springen op springkussens, meedoen aan de diverse sportactiviteiten en nog meer. Dit alles zal plaats vinden op het PKC terrein aan de Andoornlaan 36 in Papendrecht.

De toegang is gratis maar vooraf aanmelden is noodzakelijk, via sm.boer-ten.hulzen@papendrecht.nl. Ouders kunnen hun kind afzetten bij de daarvoor bestemde kiss & Ride strook tegenover PKC. Hiervandaan zullen de kinderen begeleidt worden richting de activiteit. In verband met de huidige maatregelen is het voor ouders niet mogelijk om het PKC-terrein op te gaan.