Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Online Israëlconcert voor Shaare Zedek

alblasserdam • Op vrijdag 3 juli zal er online een Instrumentaal Israëlconcert te beluisteren zijn vanuit de Grote Kerk in Alblasserdam.

Medewerking wordt verleend door Mark Brandwijk (piano), Arie van der Vlist (orgel) en Peter Koetsveld (klarinet).
Mark Brandwijk en Arie van der Vlist zijn beide verbonden als dirigent en begeleider aan het Shaare Zedek Koor. Het Shaare Zedek koor collecteert tijdens concerten altijd voor het Shaare Zedek Ziekenhuis in Jeruzalem. Omdat de concerten stilliggen wordt er dus momenteel geen geld bij elkaar gebracht voor dit goede doel. Terwijl het werk in het ziekenhuis uiteraard wél doorgaat.

Zo is het idee ontstaan voor het geven van dit online concert. Op www.shaarezedekkoor.nl is de exacte link te vinden naar het concert wat om 20.30 uur zal beginnen. De digitale collecte ten behoeve van het Shaare Zedek Ziekenhuis wordt van harte aanbevolen.


Mantelzorgochtend

alblasserdam • Op donderdag 9 juli organiseert Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) weer een bijeenkomst voor mantelzorgers in Alblasserdam. Deze ontmoetingsochtend is open voor iedereen die langdurig en intensief voor een naaste zorgt.

De mantelzorgbijeenkomst begint in elk geval met een inloop vanaf 09:45 uur bij Cultureel Centrum Landvast. Bij mooi weer zal een gezamenlijke wandeling op het programma staan, bij slecht weer is er een ontspannen activiteit voor belangstellenden. De ontmoeting duurt tot ongeveer 12:00 uur. Deelname is gratis en aanmelden is wel verplicht. Dit kan door een mail te sturen naar h.visser@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of te bellen op 078-2021220.