Medische diensten

regio • De weekenddiensten van de huisartsen zijn op zaterdag 27 en zondag 28 juni als volgt:
Alblasserdam - Regionale huisartsenpost Drechtsteden, Albert Schweitzer, locatie Dordwijk van maandag t/m vrijdag van 17.00 tot 8.00 uur. De centrale post is op za., zon- en feestdagen, dag en nacht geopend voor spoedeisende huisartsgeneeskundige zorg. Voor een bezoek aan de huisartsenpost eerst tel. een afspraak maken op tel. 078-2020020.
Waarneemgroep “Alblasserwaard-West-Noord-West” Huisartsen Streefkerk – Nieuw-Lekkerland – Kinderdijk - Middagdiensten ma. t/m vr. Wie er dienst heeft is te vinden op het antwoordapparaat van uw eigen huisarts. Avond-, nacht- en weekenddiensten: de regionale Huisartsenpost Dordrecht, tel. 078-6542600.


Ontmoetingsoch-tend voor ouders

alblasserdam • Op dinsdag 30 juni faciliteert Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) weer gelegenheid tot ontmoeting voor ouders die mantelzorger zijn van een kind met bijvoorbeeld autisme, PDD-NOS, ADHD, psychologische of psychiatrische problemen.
Tijdens deze ontmoetingsochtend gaat Eva Mollema op interactieve wijze met de aanwezigen in gesprek over het thema ‘Verwachtingen’. De vraag die daarbij aan de orde komt is: Hebben uw verwachtingen invloed op de ontwikkeling van uw kind of niet?
Belangstellenden zijn vanaf 09:30 uur van harte welkom in Cultureel Centrum Landvast. De koffie staat klaar. De ontmoeting duurt tot 11:00 uur. Let op: aanmelden is verplicht! Meer informatie via h.visser@stichtingwelzijnalblasserdam.nl of 078-2021220.


Jonge radiomakers bij Klokradio

molenlanden • Leerlingen van de Eben Haëzer in Nieuwpoort en de Groen van Prinsterer in Oud-Alblas volgden begin dit jaar een workshop 'radiomaken', georganiseerd door Giga Molenlanden en lokale omroep Klokradio.
In de eerste les kregen zij allerlei tips en tricks over het maken van een radioprogramma. Daarna kregen ze een week de tijd om zich voor te bereiden op een opname in de studio aan de Klipperstraat in Nieuw-Lekkerland. Dit bracht de nodige spanning met zich mee, maar ook een heleboel lol en plezier. Op vrijdag 26 juni kan worden beluisterd hoe de kinderen het ervan af hebben gebracht. Dan zullen de radioprogramma's van beide scholen tussen 11:00 en 12:00 worden uitgezonden.
Klokradio is te beluisteren in de ether via 97.3 FM in Alblasserdam en Molenlanden-West, 107.0 FM in Molenlanden-Midden en 92.1 FM in Molenlanden-Oost.


Muziek vanaf leeg voetbalveld

papendrecht • DJ T- Style zendt voor de tweede keer een speciale live set uit voor de jongeren in Papendrecht en omstreken. Alle discotheken zijn nog steeds gesloten en ook de festivals gaan niet door maar op deze manier hoopt hij dat jongeren toch nog het uitgaansgevoel kunnen ervaren.
Na contact met de jongerenwerkers van Suppord kwam hij op het idee om livesets op te nemen op unieke locaties in Papendrecht. De eerste set was opgenomen in buitenzwembad en ook deze keer heeft hij weer een unieke locatie gevonden, namelijk het hoofdveld van vv Drechtstreek. De set staat nu online, is geheel gratis te beluisteren en via www.facebook.com/tstyledj te bekijken.