• Wethouder Verver met Lizzy en Menno.
• Wethouder Verver met Lizzy en Menno. Foto: Aangeleverd

Cadeautjes voor jonge mantelzorgers

papendrecht • Menno en Lizzy ontvingen afgelopen woensdag als eerste jonge mantelzorger een waardering uit handen van wethouder Corine Verver van de gemeente Papendrecht.

Naar aanleiding van de Week van Jonge Mantelzorger, die in de eerste week van juni gehouden wordt, kunnen jonge mantelzorgers uit Papendrecht zich de hele maand juni aanmelden voor een cadeautje.

Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren tot ongeveer 24 jaar die thuis opgroeien met bijvoorbeeld een broer, zus of ouder met een beperking, ziekte, psychische aandoening en/of verslaving. De positieve kanten zijn vaak een hechte familieband, vroege zelfstandigheid, meer begrip voor anderen en meer praktische vaardigheden. De andere kanten zijn dat jonge mantelzorgers last kunnen hebben van vermoeidheid, piekeren en lichamelijke klachten. Ze kunnen zich (te) verantwoordelijk voelen en hebben vaak minder tijd voor sociale contacten, school en sporten.


Sterk Papendrecht is er voor jonge mantelzorgers om mee te denken wat helpend kan zijn in hun situatie of gewoon even voor een luisterend oor. Als waardering en om te laten weten dat jonge mantelzorgers gezien worden krijgen ze van Sterk Papendrecht en de gemeente Papendrecht een pakketje met chocolade van Arthur Tuytel. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar mantelzorg@sterkpapendrecht.nl (met goedkeuring van ouders als ze jonger zijn dan 18 jaar). De kinderen worden dan op de hoogte gehouden van activiteiten en nieuwtjes.

De actie met het cadeautje loopt tot en met 30 juni.