Afbeelding
Foto:

Vakantiesfeer in de eigen straat

alblasserdam • Het makelaarsteam van Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) roept bewoners van Alblasserdam op om met elkaar na te denken over het creëren van een vakantiesfeer in eigen straat. Dit doet de SWA onder het motto ‘je hoeft geen duizenden kilometers ver weg te zijn om het zomergevoel te ervaren’.

Voor velen wordt dit jaar de geplande vakantie uitgesteld of aangepast. ´Maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken. Alblasserdam is het dorp bij uitstek om een prima thuisblijfvakantie te houden”. redeneert de SWA.

Het begint al met bijvoorbeeld het zwembadje niet in de achtertuin maar in de voortuin te plaatsen, gezellig de campingstoelen op de stoep te zetten of door het organiseren van een bonte avond. Het SWA makelaarsteam kan overigens een dagdeel als heus ‘animatieteam’ met de bakfiets vol leuk materiaal en spelletjes langskomen.

Wie samen met een aantal buren enthousiast is over het creëren van vakantiesfeer in eigen straat, kan voor tips en adviezen terecht bij Jantien Jansen of Marion Korteland van de SWA. Bij hen kan men ook een gratis strandbal met bijbehorende spelletjes voor de straat aanvragen. Zij denken graag mee over praktische zaken zoals communicatie en voldoen aan de corona-maatregelen en zoeken, waar nodig, mee naar eventuele financiële hulp. Straten kunnen aangemeld worden tot vrijdag 10 juli. “Hopelijk melden veel straten zich aan, zodat Alblasserdam een heus vakantiepark wordt”, aldus de SWA.

Voor meer informatie: 078- 2021220 of info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl.


Gemeentespeld bij afscheid van
VVD-raadslid Marco de Haas

papendrecht • Marco de Haas, tot voor kort raadslid namens de VVD in de Papendrechtse raad, heeft donderdagavond tijdens de digitale gemeenteraadsvergadering de zilveren gemeentespeld in ontvangst mogen nemen.

Marco gaat een specialistische defensie-opleiding doen in de Verenigde Staten en kan daarom geen raadslid blijven in Papendrecht. “Jammer, maar dit is een mooie kans”, zei hij donderdagavond bij zijn afscheid.

Hij werd donderdagavond bij zijn officiële afscheid toegesproken door burgemeester Moerkerke en zijn VVD-partijgenoot Sophia de Keizer. “Je hebt geen applaus nodig om boven jezelf uit te stijgen”, zo vatte burgemeester Moerkerke de houding en ethiek van Marco de Haas samen, daarbij knipogend naar een slogan van een reclameboodschap van vorig jaar van Defensie.

Verder zei burgemeester Aart-Jan Moerkerke: “Je was altijd harde werker. Plichtsgetrouw, idealen voorop. Altijd met respect voor anderen. Daarom werd je ook terug gerespecteerd.”
Behalve een bos bloemen en het onlangs verschenen boek ‘Papendrecht in oorlogstijd’ kreeg Marco de Haas de zilveren gemeentespeld uitgereikt. Grappig detail was dat burgemeester Moerkerke de attributen weggaf uit het beeld, terwijl Marco de Haas die op een andere locatie in ontvangst nam. Er was goed nagedacht over deze ludieke handelingen, want de bossen bloemen vertoonden grote gelijkenis.