Training voor erva-ringsdeskundigen

papendrecht • Sterk Papendrecht organiseert in september een training voor ervaringsdeskundigen, die problemen gekend en overwonnen hebben en die hun ervaringen willen inzetten om anderen te helpen.

Deelnemers die de training met goed gevolg afronden, kunnen onder meer als vrijwillige trainer worden ingezet of als coach worden gekoppeld aan een inwoner van Papendrecht.

De training bestaat uit drie onderdelen: persoonlijke vorming (zes dagdelen), sociale vaardigheden (zes dagdelen) en de rol van ervaringswerker (twee dagdelen). De training is gratis, start in september en duurt 14 dagdelen (van 09.30 tot 12.30 uur). Deelnemers zijn een dagdeel per week aanwezig voor de training en ze besteden gemiddeld ook een dagdeel per week aan huiswerk. De groep bestaat uit 6 tot 10 volwassen deelnemers.
Voor meer informatie: www.sterkpapendrecht.nl/activiteiten. Aanmelden kan via 078-6154741 of info@sterkpapendrecht.nl.


Baby shower drive thru in Papendrecht

papendrecht • Op zaterdag 13 juni werd er voor de aanstaande ouders Jeanine Wijnants en Darryl Blouw uit Papendrecht een bijzondere baby shower georganiseerd.

Christina Clement, een goede vriendin van het stel, had geregeld dat familie en vrienden de cadeautjes per auto langs kwamen brengen. Toeterend kwam de stoet met auto's langs de woning rijden en om de beurt werden de cadeautjes overhandigd aan de aanstaande ouders.

Omdat de aanstaande ouders al wel het geslacht, maar nog niet de naam van hun kindje bekend hadden gemaakt, had iedereen een rompertje laten maken met daarop de vermoedelijke naam. Helaas had niemand van de familie- en vriendengroep die meegedaan had aan de baby shower drive thru de goede naam geraden, dus het blijft voor iedereen een verrassing tot dat de baby is geboren.
Een foto van het resultaat staat onder dit artikel.