Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

'We hopen met onze snelle reactie dat de gevolgen meevallen'

Leerling WdZ-college thuis met corona

papendrecht • De leerling had maandag klachten, is onderzocht en meteen met zijn gezin in quarantaine gegaan.

De GGD heeft vervolgens onderzocht met wie de leerling in contact is geweest vanaf drie dagen voor de klacht.


Al paar dagen niet op school

“De leerling was al een aantal dagen niet op school geweest toen de corona geconstateerd werd”, vertelt directielid Aat van Genderen van het Willem de Zwijger College. “Onze leerlingen behoren daardoor niet tot de risicogroep. Zij worden ook niet betrokken in het contactonderzoek van GGD."


Protocollen

"Bovendien houden we ons op school goed aan de protocollen, waardoor er nooit grote groepen leerlingen tegelijk op school zijn, er goede hygiëne is en iedereen voldoende afstand houdt.”


Met de leerling gaat het volgens Aat van Genderen goed. “We vinden het erg vervelend voor deze leerling en het betrokken gezin. De coach van leerling heeft geregeld contact met de leerling.”


Positieve reacties

Volgens Van Genderen heeft de school louter positieve reacties gehad op de manier waarop gecommuniceerd is. Ook de GGD is tevreden over de aanpak van de school.


“Door een track and trace-systeem wisten we met wie deze leerling in contact is geweest. Daardoor konden wij zo snel reageren en ouders geruststellen. We wilden ook voorkomen dat er onjuiste informatie op social media terecht zou komen. Dat is gelukkig niet gebeurd ”


Risico's

Van Genderen: “Het is jammer dat zoiets gebeurt, vooral voor degene die het overkomt, maar we weten allemaal dat er risico’s waren toen het kabinet besloot om de scholen weer te openen.


"We hopen met onze protocollen en snelle reactie dat de gevolgen mee zullen vallen.”