Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

PAB wil dat banken kantoren openen

papendrecht • De fractie van het Papendrechts Algemeen Belang (PAB) heeft aandacht gevraagd voor de kantoren van banken in Papendrecht. Die zijn nog steeds gesloten als gevolg van de coronacrisis, maar dat is volgens het PAB niet meer nodig.

Fractievoorzitter Martin Verweij: “Kan het college bij de banken invloed uitoefenen zodat de drie banken in Papendrecht weer open gaat?” De partij bracht het onderwerp ter sprake tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 11 juni. Het PAB maakt zich zorgen om senioren uit het dorp, die moeite hebben met het digitaal of telefonisch afhandelen van hun bankzaken. Wethouder Pieter Paans van financiën vertelde dat hij contact heeft gehad met de Rabobank Drechtsteden IJsselmonde. Het kantoor van de Rabobank in Papendrecht valt onder deze regio. “Er werd mij verteld dat ze zich moeten houden aan het dictaat van Rabobank Nederland. Die wil de kantoren nu nog gesloten houden. Op termijn gaan ze weer open.”


Wanneer dat is, kon wethouder Paans niet melden. Wel vestigde hij nog de aandacht op de zogenaamde ‘vliegende brigade’ van de Rabobank, die mensen helpt die moeite hebben met digitale bankzaken. Informatie hierover is te vinden op de website van de bank.


Verder werd nog kort stilgestaan bij het feit dat een andere bank in Papendrecht, de ABN AMRO, bekend heeft gemaakt haar kantoor in Papendrecht met ingang van september te zullen sluiten (zie artikel hiernaast). “Jammer dat we hierover niet geïnformeerd zijn”, aldus wethouder Pieter Paans.


Papendrecht huisvest op dit moment drie kantoren van grote nationale banken: Rabobank, ING en ABN-AMRO.