Geen grote viering jubileumeditie Havenfestival

alblasserdam • Het bestuur van de Stichting Havenfestival heeft door de corona pandemie het besluit moeten nemen om dit jaar geen grootschalige activiteiten te organiseren tijdens het Havenfestival.

De mogelijkheden zijn te beperkt door de maatregelen die van rijkswege zijn opgelegd. Het Havenfestival zou dit jaar het 30-jarig jubileum vieren. Besloten is het jubileumjaar te verschuiven naar 2021.

Voor dit jaar wordt nog nagedacht om kleine activiteiten te ontwikkelen voor diverse doelgroepen, uiteraard met inachtneming van de gezondheidsregels. Via de sociale media worden de inwoners van Alblasserdam op de hoogte gehouden.

Het Havenfestival van Alblasserdam vindt traditiegetrouw plaats in de week na de tweede zaterdag van september.


Lening van ruim 1,3 miljoen euro voor Souburgh

alblasserdam • Voor de aanleg van een atletiekbaan en een kunstgrasveld op sportpark Souburgh wil het Alblasserdamse college de gebruikers een lening van 1.306.800 euro toekennen.

De nieuwe atletiekbaan is bedoeld voor atletiekvereniging AAA. De Alblasserdamse club is één van de drie laatste in Nederland waar nog op gravel getraind wordt. 'Er wordt nu een kunststofbaan aangelegd zodat de baan aan de nieuwe eisen voldoet', laten burgemeester en wethouders in het voorstel aan de gemeenteraad weten.

Het gemeentebestuur wil daarnaast de camperplaatsen verplaatsen vanaf het Zuiderstek naar het voetbalveld van VV Alblasserdam dat grenst aan de woonwagenwoningen. In ruil voor het 'opofferen' van een voetbalveld, legt sportpak Souburgh een kunstgrasveld aan op een ander voetbalveld op het complex.

Verzoek
In totaal is er 1.306.800 euro nodig om deze projecten mogelijk te maken. 'Omdat Souburgh niet zelfstandig financieringen aan kan trekken bij een bank of geldmakelaar heeft het bestuur de gemeente Alblasserdam een verzoek gedaan om dit te financieren.'

Het college staat daar positief tegenover. 'Wij kunnen dan verder met de verplaatsing van de camperplaatsen. (..) De gemeente zal de te verstrekken lening zelf moeten financieren. Gezien de ontvangen Enecogelden kan dit binnen de gestelde kaders voor de schuldpositie.'


ABN AMRO sluit bankkantoor in Papendrecht

papendrecht • Omdat steeds minder klanten gebruik maken van de kantoren van ABN AMRO, sluit de bank haar kantoor aan de Veerpromenade 24 op 4 september 2020. Als een kantoorbezoek alsnog nodig of gewenst is, kunnen klanten terecht in het kantoor in Dordrecht aan de Stationsweg 2, in Gorinchem aan de Banneweg 10 of één van de andere kantoren in Nederland. Klanten van ABN AMRO kunnen vrijwel al hun dagelijkse bankzaken via Internet Bankieren, de Mobiel Bankieren app, Beeldbankieren (een persoonlijk, online videogesprek over financiële zaken) of per telefoon regelen.