Medische diensten

regio • De weekenddiensten van zaterdag 6 en zondag 7 juni van de huisartsen uit de regio staan hieronder.

Alblasserdam - Regionale huisartsenpost Drechtsteden, Albert Schweitzer, locatie Dordwijk van maandag t/m vrijdag van 17.00 tot 8.00 uur. De centrale post is op za., zon- en feestdagen, dag en nacht geopend voor spoedeisende huisartsgeneeskundige zorg. Voor een bezoek aan de huisartsenpost eerst tel. een afspraak maken op tel. 078-2020020.
Waarneemgroep “Alblasserwaard-West-Noord-West” Huisartsen Streefkerk – Nieuw-Lekkerland – Kinderdijk - Middagdiensten ma. t/m vr. Wie er dienst heeft is te vinden op het antwoordapparaat van uw eigen huisarts. Avond-, nacht- en weekenddiensten: de regionale Huisartsenpost Dordrecht, tel. 078-6542600.


Werkcafé weer open

papendrecht • Stichting Werkbank (locatie Papendrecht) bestond in april vier jaar. Wat een feest had moeten worden, werd door de coronacrisis helaas een tijdelijke sluiting. “Wel gaan we vieren dat vanaf 4 juni onze deuren weer opengaan voor werkzoekers”, aldus Herman Nieuwstraten van Werkbank Papendrecht.
Het werkcafé is opnieuw ingericht en corona-proof gemaakt. Er kan via laptop en scherm op 1,5 meter afstand gewerkt worden en desinfectiemiddelen zijn ruim aanwezig. Daarnaast gaat men op afspraak werken op hele uren. Er zijn twee bezoekers per uur welkom. Zij kunnen intekenen op 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur. Ook dient de bezoeker het coronaprotocol in acht te nemen.

Nieuw is het online werkcafé. Bezoekers die niet naar het werkcafé kunnen of willen komen, kunnen middels videobellen geholpen worden met het schrijven van hun cv, brief of het vinden van vacatures. Voor een afspraak of reservering: 06-34611717 info@werkbankdrechtsteden.nl. Meer info: www.werkbankdrechtsteden.nl.


Drechthopper en Wijkhopper

regio • Op dinsdag 2 juni ging, net als het regulier openbaar vervoer, het doelgroepenvervoer weer van start. Dat betekent dat reizen met de Drechthopper en Wijkhopper ook weer mogelijk is. Dit gaat wel op een iets andere manier dan voor de coronacrisis. Er zijn beschermplaten aangebracht in de Wijkhopper. Een rit boeken kan via 088-5058505.