Apparaten uitlenen en online lessen

regio • In de afgelopen weken hebben de sport- en fitnesscentra in de regio veel gedaan aan het geven van online lessen. Ook werden hier en daar sporttoestellen en apparaten uitgeleend aan leden.

“Caterbells, halters, stangen, ik heb van alles uitgeleend in de afgelopen weken”, somt Martin Knikker van sportcentrum Physique in Papendrecht op.


“Zo houd je de klanten zo goed als tevreden. We zijn ook veel online lessen gaan geven.”


Tv ingekocht

“We hebben fitness-tv ingekocht en dat uitgezonden voor onze leden”, vertelt Jonny Smelt van WCA Sport uit Ameide. “Dat zijn workouts en fitnessoefeningen die thuis gedaan kunnen worden. We hebben daarnaast enkele thuistrainschema’s gemaakt, daar kregen we telkens positieve reacties op.”


In contact blijven

“Wij hebben gelijk videootjes opgenomen die we online hebben gezet op onze website”, aldus Foeed van Club You uit Alblasserdam. “Zo konden we met onze leden in contact blijven. De laatste paar weken merkten we dat de filmpjes wat minder werden bekeken, daarom zijn we blij dat we nu in ieder geval met enkele groepstrainingen en de bootcamp naar buiten kunnen.”


Ook de gemeente Molenlanden heeft in de afgelopen corona-weken uitgebreid aandacht geschonken aan bewegen en online oefeningen. Dagelijks worden beweegtips, leuke spellen en zelfs gezonde recepten gedeeld op de website www.gigamolenlanden.nl. De video’s zijn terug te vinden op het You Tube kanaal van GiGa Molenlanden. Er zijn creatieve programma’s waarbij het bewegen gecombineerd wordt met het doen van spelletjes, zodat het hele gezin bezig is en aan voldoende beweging toekomt.


Naar buiten

Maar nu het voorjaarszonnetje definitief doorgebroken is, zijn de sportschoolhouders blij dat ze naar buiten kunnen. "Want anders houd je het niet vol", weet Martin Knikker. Hij heeft gehoord van diverse sportschoolhouders in het land die ondanks het verbod op 1 juli al willen opengaan met hun sportschool.


"Dat ben ik zelf niet van plan, maar het moet ook niet zo zijn dat deze zaak over de kop gaat. Ik heb er 21 jaar hard voor geknokt en er alles voor over gehad. Dat mag in een paar maanden tijd niet verloren gaan."