Doe eens lief

In de Klaroen van afgelopen week las ik de ingezonden brief van Kees Boodt
Wie is Kees Boodt om te beweren dat onze burgemeester niet geschikt zou zijn als bestuurder. Dhr. Boodt doet jaren lang niets anders dan het ambtelijke apparaat te kakken zetten. Niets is goed in zijn ogen.

Zelf heeft hij nooit een bestuurlijke functie gehad en toen hij interim werd bij Kloos was het daar gauw afgelopen. Het enige dat hij daar achter liet was een slechte naam er was werkelijk niemand die die man kon luchten of zien. De naam van het gemeente huis is misschien niet de beste naam die je kunt verzinnen maar wel democratisch gekozen. En beste hr. Boodt, misschien weet u niet wat de ambtenaren op het gemeentehuis doen maar ze moeten zeker niet heel de dag bij de ondernemers langs gaan, de ondernemer moet ondernemen en de ambtenaren moeten er zijn voor de burgers. De rest van uw ongezouten mening laat ik aan u. Waarom altijd mensen zo in het openbaar afvallen? Kan je het beter? Meld je dan aan voor de functies die er zijn en maak je nuttig, bewijs jezelf, pas dan mag je mijn inziens commentaar gaan leveren. Tot die tijd moet je je commentaar lekker in je eigen omgeving houden tijdens een verjaardagspartij of iets dergelijks.

Kom ik gelijk op het volgende punt! Het commentaar van Alblasserdammers op internet als er ergens door de nieuws site Alblasserdams nieuws iets wordt gepubliceerd. Altijd dezelfde nicknames en altijd dezelfde rare verhalen, het is de schuld van de buitenlander, de vluchteling of noem maar iemand en gelijk gaan dezelfde nicknames er overheen om alles nog eens aan te dikken en lekker hun ongezoute mening te delen. Waarom? Is dat om de aandacht bij jezelf weg te nemen? Of is het een dagbesteding. Ik persoonlijk vind het stemming makerij, natuurlijk mag iedereen in Nederland een mening hebben maar een mening moet niet overgaan in haat, discriminatie of in populisme. Wees eens lief voor elkaar, bekijk zaken eens van een andere kant.

De burgemeester doet zijn best en zal het nooit goed doen voor iedereen, dat kan ook niet , maar om dan iemand zo te kakken te zetten gaat mij te ver. Dit jaar herdenken we 75 jaar vrijheid helaas niet zo groots als we hadden gewild maar door de omstandigheden sober en beperkt. Wist u dat wij (onze ouders) 80 jaar geleden ook vluchtelingen waren, ze moesten vluchten voor het bombardement in Alblasserdam en gelukkig waren er mensen die ze opvingen en niet zeiden wat kom je doen? Je hoort hier niet. Kortom waar is het respect gebleven voor de medemens, juist in deze rare tijden hebben we steun van elkaar nodig en geen populistisch gedrag.

en wees aardig voor elkaar. Probeer het eens u zult zien het geeft minder stress

Succes en blijf gezond

Roland van der Giessen, Alblasserdam