Afbeelding
Foto:

Eerste online ontmoeting Open Coffee Drechtsteden

drechtsteden • Open Coffee Drechtsteden organiseert op donderdag 7 mei van 09.00 tot 10.30 uur de eerste online netwerkbijeenkomst voor ondernemende mensen in de Drechtsteden. "Elkaar ontmoeten. Dat is wat we als bestuur van de Open Coffee Drechtsteden het meeste missen in de lockdown", laten de organisatoren weten. Achter de schermen is er daarom samen met de vaste sponsors van de OCD hard gewerkt. Deelnemers 'ontmoeten' elkaar elke eerste donderdag van de maand online, via Zoom. Wie mee wil doen, kan zich aanmelden via www.opencoffeedrechtsteden.nl. Op 7 mei 2020 vanaf 9.00 uur tot 10.30 uur wordt de Zoom-verbinding opengesteld. Deelname is zonder kosten.


Weer reguliere zorg in ziekenhuizen

regio • In alle ziekenhuizen in de regio Zuidwest-Nederland, waaronder het Beatrixziekenhuis in Gorinchem en het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht wordt hard gewerkt aan het hervatten van de reguliere zorg. Nu de piek in het aantal COVID-19 patiënten op de Intensive Care afdelingen voorbij lijkt te zijn, worden maatregelen getroffen om de normale zorg weer op te pakken. 'Dit gebeurt stapsgewijs, zodat de reguliere zorg en de zorg voor coronapatiënten veilig naast elkaar kunnen worden ingezet', melden de ziekenhuizen in een persbericht. Ziekenhuizen en instellingen in de regio hebben gedurende de coronacrisis aanpassingen moeten doen om de zorg voor coronapatiënten het hoofd te bieden.


Medische diensten huisartsen

regio • Voor de huisartsen in de regio gelden op zaterdag 9 en zondag 10 mei de volgende diensten. Alblasserdam - Regionale huisartsenpost Drechtsteden, Albert Schweitzer, locatie Dordwijk van maandag t/m vrijdag van 17.00 tot 8.00 uur. De centrale post is op za., zon- en feestdagen, dag en nacht geopend voor spoedeisende huisartsgeneeskundige zorg. Voor een bezoek aan de huisartsenpost eerst tel. een afspraak maken op tel. 078-2020020. Waarneemgroep "Alblasserwaard-West-Noord-West" Huisartsen Streefkerk – Nieuw-Lekkerland – Kinderdijk - Middagdiensten ma. t/m vr. Wie er dienst heeft is te vinden op het antwoordapparaat van uw eigen huisarts. Avond-, nacht- en weekenddiensten: de regionale Huisartsenpost Dordrecht, tel. 078-6542600.