• Balkongym in Alblasserdam.
• Balkongym in Alblasserdam. Foto: Bert Bons

Balkongym met Jailhouse Rock

alblasserdam • Jailhouse Rock. Een toepasselijker nummer had bijna niet gekozen kunnen worden door de mensen van het ABC-Team, die op donderdag 16 april begonnen zijn met 'Balkon Gym' voor senioren in Alblasserdam. Achter de tralies van de balustrade hebben tientallen bewoners van de flats aan de Pieter de Hoochplaats 1, 2 en 3 als eersten meegedaan aan de serie bewegingslessen. Het was genieten in het zonnetje en de waardering was groot. Na afloop van elke sessie van ongeveer twintig minuten klonk er een luid applaus. Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) en het ABC-Team organiseren de komende weken 'Balkon Gym' voor senioren, omdat de coronamaatregelen juist deze groep Alblasserdammers extra hard treft.

De gymlessen zijn speciaal bedoeld voor de oudere bewoners in de hieronder genoemde complexen die vanaf hun balkon of vanuit de tuin mee kunnen doen. Op dinsdag 21 en 28 april zullen Balkon Gymlessen worden gegeven bij de volgende complexen: 10:00 uur Het Anker (dakterras, boven de LIdl), 10:30 uur Tussen de Wilgenlaan en het van Nesplantsoen, 11:00 uur MFC Maasplein (binnenplaats), 11:30 uur Zwartepaard 55+ woningen (naast bushalte).

Op donderdag 23 en 30 april zullen Balkon Gymlessen worden gegeven bij de volgende complexen: 10:00 Uur Pieter de Hooch flat I (voordeurzijde), 10:30 uur Pieter de Hooch flat II (voordeurzijde), 11:00 uur Peter de Hooch flat III (voordeurzijde), 11:30 uur Drentse hof (binnenplein). Voor meer informatie: de SWA via 078-2021220 of info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl. Een filmpje van de balkongym staat op www.klaroen.nl.