Uitstel van betaling belasting

molenlanden • Naast individuele noodsteun (zie het artikel hiernaast) heeft het gemeentebestuur van Molenlanden besloten tot een aantal algemene maatregelen, die gelden in de situatie dat sprake is van financiële problemen door de coronacrisis.

Daartoe behoren onder meer uitstel van betaling van gemeentelijke belastingen en van betaling van huur door gebruikers van gemeentelijke accommodaties en het opschorten van het innen van marktgeld in het geval, dat een standhouder met andere goederen dan levensmiddelen door de coronamaatregelen (tijdelijk) geen standplaats mag innemen. Deze maatregelen gelden tot 1 september 2020.

Hoe ondernemers en verenigingen een beroep kunnen doen op het noodfonds, wordt de komende anderhalve week uitgewerkt. 'We informeren ondernemers en verenigingen na besluitvorming door de gemeenteraad hoe zij voor noodsteun in aanmerking kunnen komen', stelt het college van de gemeente Molenlanden. 'Ook laten we hen dan weten bij wie zij meer informatie kunnen vragen.'


Startmoment fusie corporaties online

nieuw-lekkerland • In navolging van de richtlijnen van de Rijksoverheid om zoveel mogelijk thuis te werken, hebben de medewerkers van Lek en Waard Wonen en Beter Wonen de fusie tussen beide corporaties, vanuit huis online met elkaar beleefd. De fusie is op 1 april 2020 ingegaan.

De fusiecorporatie gaat door onder de naam Lek en Waard Wonen en verhuurt zo'n 2.550 huurwoningen in Nieuwpoort, Langerak, Groot-Ammers, Streefkerk, Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk.

Alle medewerkers gaan mee naar de fusieorganisatie. Sinds 1 januari zijn de administraties van de corporaties al samengevoegd.

De ongeveer 300 huurders uit Streefkerk die er per 1 april 2020 bij komen, maken het mogelijk om nog steeds een kleine corporatie te blijven waar ruimte is voor persoonlijk contact met de huurders.

Anderzijds geeft de fusie de nieuwe woningcorporatie iets meer slagkracht. Meer informatie over Lek en Waard Wonen is te vinden op www.lwwonen.info.


Vv De Zwerver begint eerder met renovatie hoofdveld

kinderdijk • Net als vv Heukelum begint ook De Zwerver eerder dan gepland met de renovatie van het hoofdveld.

Nu er vanwege de coronacrisis niet meer gevoetbald wordt, zullen de werkzaamheden deze maand al starten. 'Hierdoor zal het veld ruimschoots op tijd klaar zijn voor het nieuwe seizoen en hoeven we ook niet uit te wijken naar andere voetbalclubs in de omgeving om wedstrijden te spelen. Dit is een klein lichtpuntje in deze moeilijke tijd', meldt het bestuur van de Kinderdijkse tweedeklasser op haar website.

Door de coronacrisis moet De Zwerver 'financieel gezien behoorlijk pas op de plaats maken'.

Het Kinderdijkse bestuur is hierdoor genoodzaakt enkele maatregelen door te voeren.