Afbeelding
Foto:

Stoepkrijt tekenwedstrijd op Koningsdag

nieuw-lekkerland • Speeltuinvereniging Middelweg in Nieuw-Lekkerland heeft een leuke wedstrijd bedacht voor Koningsdag. Iedereen mag voor zijn huis een mooie tekening maken met stoepkrijt.

Een foto hiervan moet op maandag 27 april voor 17.00 uur gedeeld worden op de Facebookpagina van speeltuin Middelweg of gemaild worden naar acspeeltuinmiddelweg@outlook.com. De mooiste tekening met stoepkrijt maakt kans op een prijs.


Oproep huisartsen; blijf niet te lang doorlopen met ernstige klachten

regio • Uit pas gehouden onderzoek blijkt dat sinds de corona-uitbraak in Nederland veel minder patiënten naar de huisartsenpraktijken komen. Huisartsen waarschuwen mensen echter dat ze niet te lang moeten blijven doorlopen met ernstige klachten.

Landelijk gaat het om een afname van het doktersbezoek van ongeveer 70%. Wachtkamers zijn leeg en het aantal consulten is minimaal. Een deel van deze terugloop is een bewuste keuze vanuit huisartsenpraktijken; zo zijn contacten voor chronische zorg bewust uitgesteld.

De huisartsenpraktijken in de regio Drechtsteden en West-Alblasserwaard herkennen zich in het bovenstaande. Het uitstellen van zorg kan echter nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid van mensen. Daarom roepen zij patiënten op niet te lang te blijven doorlopen met klachten. Bij twijfel over de ernst van uw klachten kan men altijd bellen met de huisartsenpraktijk om hierover te overleggen.

Als de huisarts of assistente vraagt op het spreekuur te komen, dan kan men daar veilig naar toe. De spreekuren zijn ruimer opgezet zodat er voldoende ruimte in de wachtkamers is. Patiënten met luchtwegklachten die naar het oordeel van de huisarts of de assistente gezien moeten worden, worden doorverwezen naar één van de aparte locaties in Dordrecht, Zwijndrecht of Sliedrecht.


Cheque Ladies voor Neurofibromatose

alblasserwaard • Ladies' Circle Alblasserwaard heeft op 7 april digitaal een cheque van 6500 euro uitgereikt aan Stichting Neurofibromatose. Dit mooie bedrag hebben de Ladies de afgelopen twee jaar opgehaald met de verkoop van verschillende producten.

Vele wijnpakketten, chocoladeletters en paaseieren hebben de Ladies de afgelopen twee jaar verkocht met als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Neurofibromatose. En dat is bijzonder goed gelukt, waardoor nu het totaalbedrag van 6500 euro gedoneerd kan worden.

Anita Groen, voorzitter van Ladies' Circle Alblasserwaard, is erg blij met het behaalde resultaat. Stichting Neurofibromatose is het nationale servicedoel van de Ladies' Circle. Neurofibromatose (NF) is een huid- en zenuwziekte, die meer dan 30 verschillende verschijningsvormen kent en nog niet te genezen is. Kenmerkend voor NF zijn kleine en grote tumoren op de huid, de zogenaamde neurofibromen, die onder andere botvergroeiingen, blindheid en kanker kunnen veroorzaken.