• Sergaysha, Jahmaira en Maud.
• Sergaysha, Jahmaira en Maud. Foto:

Buurmeisjes houden bingo bij hun flat

alblasserdam • De buurmeiden Sergaysha, Jahmaira en Maud hebben op vrijdagmiddag 10 april een bingo gehouden voor de bewoners van hun flat aan de Van Eesterensingel in Alblasserdam.

De meiden waren al dagen in de weer geweest met de voorbereidingen. De bewoners kregen een brief door de bus met de vraag of ze mee wilden doen.

Zelf voor prijsjes zorgen

Deelnemers moesten zelf voor prijsjes zorgen, die op een aangegeven plaats neergezet moesten worden. Met de prijzen werden zes tasjes met cadeaus samengesteld die gewonnen konden worden door de deelnemers.

Ongeveer de helft van de flatbewoners deed mee aan de bijzondere bingo in de open lucht.

Flat versierd

Met zijn drieën hebben ze vrijdag aan het begin van de middag de flat versierd, want het moest natuurlijk wel een klein feestje worden vonden ze. Om half vijf kon de bingo starten. Vol enthousiasme werden de nummertjes door de meiden omgeroepen. Dit gebeurde met een geluidsinstallatie die op het grasveld achter de flat neergezet was.

Waardering

Rond kwart voor zes was de bingo afgelopen. De bewoners die meededen vonden het een super leuk initiatief. Ook nu ze niet daadwerkelijk bij elkaar kunnen komen, werd deze gezamenlijke activiteit bijzonder gewaardeerd.

"De meiden zelf vonden het ook een geslaagde middag. Nu maar weer broeden op een volgend plannetje", vertelt Gabriëlla, de moeder van twee van de drie meiden na afloop van de bingo.