Primera aan de deur

alblasserdam • De Corona-crisis bezorgt veel lokale ondernemers grote zorgen. Steeds meer mensen moeten noodgedwongen thuis blijven.
"We proberen elke kans te benutten", aldus ondernemer Peter Schalk, die deze week is gestart met de bezorgservice. "We leveren alles wat we in de winkel verkopen. De meeste vraag is naar tijdschriften, boeken, kantoorartikelen en rookwaren".
Met deze extra (gratis) service hoopt de ondernemer zijn omzet de komende weken stabiel te kunnen houden. Inwoners van Alblasserdam kunnen via mail, app of telefoon contact opnemen met de winkel en dan wordt vaak de bestelling dezelfde dag nog persoonlijk geleverd. Voor bestellingen of informatie: alblasserdam@primeranet.nl of 06-51871330.


Werelderfgoed leent portofoons aan ziekenhuis Utrecht

kinderdijk • Stichting Werelderfgoed Kinderdijk gaf eerder deze week achttien portofoons in bruikleen aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Daar worden ze gebruikt voor de communicatie met coronapatiënten in isolatie. 'Bij ons zouden ze voorlopig werkloos zijn, in het UMC Utrecht zijn ze keihard nodig', zo laat de stichting weten. Door de coronamaatregelen zijn de activiteiten om bezoekers te ontvangen stilgelegd.


Viering jubileum deels uitgesteld

papendrecht • De viering van het 100-jarig bestaan van voetbalvereniging Papendrecht is deels uitgesteld. Alle activiteiten die tot juni gehouden zouden worden, zijn verplaatst naar 2021. Aan de viering van 100 jaar vv Papendrecht is drie jaar gewerkt. 'Het is dus een zwaarmoedig besluit geweest, maar de leden van de jubileumcommissie vertrouwen erop, dat zij het nog wel een jaar met elkaar uit kunnen houden', houdt de club de moed erin. De activiteiten die worden verzet naar 2021 zijn onder meer: pubquiz, reünie, G-toernooi, penaltybokaal en de feestweek (o.a. familiedag, theatervoorstelling 100 jaar vv Papendrecht en twee jubileumfeesten).