• Het werk bij de atletiekbaan is begonnen.
• Het werk bij de atletiekbaan is begonnen.

Start groot onderhoud bij AAA

alblasserdam • Vorige week is er onder toeziend oog van wethouder Arjan Kraijo begonnen met het grootschalig onderhoud van de atletiekbaan van AAA in Alblasserdam.

Door de coronamaatregelen was gekozen voor een kleine en ingetogen setting. Alle aanwezigen waren het er over eens dat het niet gepast zou zijn de werkzaamheden feestelijk te starten gezien de situatie in Nederland.

Als één van de drie laatste atletiekverenigingen in Nederland trainde de atleten van AAA nog op sintel (gravel). De sportvereniging op het sportpark Souburgh verenigd in de gemeenschappelijk regeling (GR). AAA is hierin vertegenwoordigd door Paul Helvensteijn. "Als oud voorzitter en penningmeester zag ik dat onze accommodatie steeds minder aan de eisen van de huidige tijd voldeed. We waren inmiddels de enige club in de weide omtrek die nog een sintelbaan had en geen kunststof. Ik heb dat aangekaart in het overleg van de gemeenschappelijke regeling en daar heb ik gehoor gevonden", aldus Paul Helvensteijn.

"Uiteraard zijn we trots dat we binnen onze gemeentegrenzen een atletiekbaan hebben met een actief bestuur en actieve leden. De GR staat voor goede trainingsfaciliteiten voor de inwoners van Alblasserdam en daarom vond de oproep van AAA bij ons gehoor. We zijn gaan kijken welke mogelijkheden er waren om op een financieel verantwoorde manier het groot onderhoud te realiseren", aldus wethouder van sport Arjan Kraijo.

Tevens is het vervangen van de verlichting door LED opgenomen in dit plan. Ook voor een zeer populair onderdeel van de atletiek, de bootcamp, wordt nu een deel van de baan ingericht met verhogingen en toestellen.