Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF.com

Lastige Papendrechters krijgen boetes

papendrecht/sliedrecht • Twee overlastgevers uit Papendrecht hebben vrijdagmiddag in Sliedrecht diverse tikken met de wapenstok en een proces-verbaal gekregen na het negeren van de regels van de corona-noodverordening.

Vrijdagmiddag spraken de wijkagenten van Sliedrecht aanvankelijk vijf mannen aan bij supermarkt Dirk van den Broek in Sliedrecht-Oost. Ze waren overlastgevend, dronken alcohol, waren aan het blowen en hingen rond bij de ingang van de winkel. Mensen liepen er met een boog omheen.

De wijkagenten wezen de mannen op de corona-maatregelen en verzocht heb weg te gaan. Ze beloofden dat, maar kwamen steeds terug. Daarop zijn ze dringend gemaand de locatie te verlaten. Hier werd pas gehoor aan gegeven toen de wapenstok werd gebruikt. Later op de avond kwamen de wijkagenten twee van de vijf heren wederom tegen. Ditmaal vanwege een overlastmelding in het Feitsmapark te Sliedrecht. De twee mannen, een 23-jarige en 27-jarige Papendrechter, waren in gezelschap van een 17-jarige Sliedrechtse. Ze zaten 'gezellig' met twee kratjes bier naast elkaar op een bankje.

De 27-jarige man en de 17-jarige vrouw bleven tijdens het gesprek netjes op afstand van de politie. De 23-jarige Papendrechter dacht er echter anders over en reageerde met woorden als 'kankerlijers, kankergezeur en kankerregels'. Nadat de politie hem diverse malen gemaand had te blijven zitten, vond hij het toch nodig de grens op te zoeken en op de wijkagenten af te stappen. Die hebben hem daarop tot tweemaal toe met de wapenstok weer op zijn plek gezet. Gezien de bende rondom het bankje, het openbare alcoholgebruik, het in dronkenschap verkeren en het niet houden aan de opgelegde afstand vanwege de corona-maatregelen heeft de politie aan alle drie een proces-verbaal gegeven.